自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先在太子新填地街諗住搵d 電掣, 行行下有個男仔廿多歲, 跟我平排行, 都冇為意, 咁o係d 舖門口睇緊display, 個男仔行左前面, 我又繼續行, 他變左跟我後面, 我開始覺得唔正常, 試下停下又行下, 佢都在我後兩步左右, 咁我驚驚地咪入左去間零件舖問下貨品價錢, 3分鐘左右才出番去, 個男仔企左o係門口 ....... 嚇死我, 咁我即刻轉去上海街, 佢仲跟, 我企o係茶餐廳門口, 就做左一件好低能既事........... 就係: 望住個男仔, 好大聲咁(成條街都聽到咁滯), 你仲跟住我?! 再跟我報警o家!" 咁個男仔就走左......

好瘀呀!又好驚! 唔知佢想搶野定係咩架嘛!

[ 本文章最後由 康仔媽咪 於 08-9-1 19:43 編輯 ]
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩,跟左你好耐下wor都

伯爵府

你好勇呀, 個男仔如果無企圖都反駁你啦,佢走即係身有屎啦...

大宅

原文章由 dder 於 08-9-1 21:00 發表
你好勇呀, 個男仔如果無企圖都反駁你啦,佢走即係身有屎啦...

所以真係越諗越驚呀! 一路行一路仲留意身後, 怕有人拿武器丫嘛...

希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 康仔媽咪 於 08-9-1 22:06 發表

所以真係越諗越驚呀! 一路行一路仲留意身後, 怕有人拿武器丫嘛...

可能了解下如果真係得你一個有可能搶你野都唔定,一遇呢d情形入去多d人地方好d,同埋拎定電話打比人大大聲講而家個位置,過多3個月又聖誕又做冬又過年大家小心d好啦.
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 康仔媽咪 於 08-9-1 19:37 發表
頭先在太子新填地街諗住搵d 電掣, 行行下有個男仔廿多歲, 跟我平排行, 都冇為意, 咁o係d 舖門口睇緊display, 個男仔行左前面, 我又繼續行, 他變左跟我後面, 我開始覺得唔正常, 試下停下又行下, 佢都在我後兩步左右, ...

係咪電車仔咁款架?
你都算醒目, 有留意, 我都覺得佢似係搵機會落手囉

首頁

尾頁

跳至