基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛搬進元朗,唔知邊間教會有暑期活比小朋友參加呢? 之前返開九龍區的,太遠無人帶呀! 囝囝較孤僻想佢認多d小朋友。

大宅

你個小朋友幾大?

我囡囡3歲半, 我而家返元朗浸信會. o個度有兒童主日堂, 大人去聽崇拜, 小朋友上主日堂. 主日堂都係唱歌, 聽聖經故事, 食茶點, 做手工咁, 聽講由啲幼稚園教師帶, 都好好玩. 開團契時, 又同小朋友一齊, 小朋友o係房一邊玩, 大人o係另一邊傾.

個website 係: http://www.ylbc.org.hk/

我囡囡而家同啲小朋友一齊練歌, 父親節會獻詩!

原文章由 糊塗 於 08-5-20 17:37 發表
剛搬進元朗,唔知邊間教會有暑期活比小朋友參加呢? 之前返開九龍區的,太遠無人帶呀! 囝囝較孤僻想佢認多d小朋友。

[ 本文章最後由 MaMehar 於 08-5-20 22:06 編輯 ]
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

大宅

MaMehar,

你好! 我小朋友九歲,都想佢返下主日堂,我們仍未有宗教信養的,是否可以參與呢?

大宅

當然可以參加, 好歡迎, 啲小朋友主日堂係用年齡去分, 所以你小朋友應該同我囡囡唔同班.
你可以星期日, 11am walk-in 入去, 你話你係新嚟, 想聽吓, 就有人接待你. 如果你唔介意, 我哋可以約好一齊入去. 有咩問題, 你PM我呀!!

原文章由 糊塗 於 08-5-20 23:06 發表
MaMehar,

你好! 我小朋友九歲,都想佢返下主日堂,我們仍未有宗教信養的,是否可以參與呢?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

你好得知你有返開元朗教會, 我有個同事二十歲左右話都想返教會, 佢住天水圍唔知有無同佢同年紀既人一齊呢?

原文章由 MaMehar 於 08-5-21 11:06 發表
當然可以參加, 好歡迎, 啲小朋友主日堂係用年齡去分, 所以你小朋友應該同我囡囡唔同班.
你可以星期日, 11am walk-in 入去, 你話你係新嚟, 想聽吓, 就有人接待你. 如果你唔介意, 我哋可以約好一齊入去. 有咩問題, ...

洋房

原文章由 MaMehar 於 08-5-20 22:04 發表
你個小朋友幾大?

我囡囡3歲半, 我而家返元朗浸信會. o個度有兒童主日堂, 大人去聽崇拜, 小朋友上主日堂. 主日堂都係唱歌, 聽聖經故事, 食茶點, 做手工咁, 聽講由啲幼稚園教師帶, 都好好玩. 開團契時, 又同小朋友 ...

MaMehar

我下個月會搬入元朗, 囡囡就快四歲,我都希望佢上主日堂, 如果可以加入你的教會就好了!

男爵府

天華村浸信會華恩堂
星期日 9:30-11:00
address : 天華村設施大樓3樓

tel:22536262

原文章由 blueroselam 於 08-5-21 10:09 PM 發表
你好得知你有返開元朗教會, 我有個同事二十歲左右話都想返教會, 佢住天水圍唔知有無同佢同年紀既人一齊呢?

大宅

你同事想返元朗定天水圍教會?
我都有朋友識天水圍教會嘅人, 可以介紹.
如果返元朗浸信會就都有團契適合佢個年紀.
有興趣就PM 我啦.

原文章由 blueroselam 於 08-5-21 22:09 發表

大宅

你幾時搬入元朗? 我可以帶你返. 你PM我啦!
Thanks.

原文章由 嵐嵐豬豬 於 08-5-22 20:35 發表

MaMehar

我下個月會搬入元朗, 囡囡就快四歲,我都希望佢上主日堂, 如果可以加入你的教會就好了!

大宅

我囝囝一歲呀,自己都好耐冇返教會,吾知有冇d for 一歲既小朋友嫁呢

--------------------------------------------------------

大宅

回覆 #9 MaMehar 的文章

我囡囡突然對我說:想返主日學,可能佢讀的幼兒園有教會背景的關係。早前我於聖馬提亞堂問過並留下聯絡資料,他們說要九月初的星期日才開始有主日學,剛剛完結並放暑假。 是否每個堂都是這樣的,同時,返主日學小朋友是做些什麼的?要收費嘛?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 #13 rainstarwater 的文章

咁請問你係邊度返主日學呀??

大宅

HI:qbmama
我地返緊宣道會元基堂,地點係嘉好樓(嘉城廣場左近),小朋友主日學有2堂,第一堂8:30/第二堂11:30,內容有祈禱/唱詩/聖經信息/有時做下手工或玩遊戲/茶點約1小時左右,如有興趣可pm我!

原文章由 qbmama 於 08-7-31 16:56 發表
我囡囡突然對我說:想返主日學,可能佢讀的幼兒園有教會背景的關係。早前我於聖馬提亞堂問過並留下聯絡資料,他們說要九月初的星期日才開始有主日學,剛剛完結並放暑假。 是否每個堂都是這樣的,同時,返主日學小朋友是做些什麼 ...

大宅

回覆 #15 支支 的文章

如果時間容許...我都想俾佢試下 (雖然我們不是信徒)

大宅

請看pm!

原文章由 qbmama 於 08-9-2 17:27 發表
如果時間容許...我都想俾佢試下 (雖然我們不是信徒)

複式洋房

你可試信義會啦, 細細地好親切, 好似一家人咁, 你要可通知我啦.

首頁

尾頁

跳至