美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我在P.H做Facial 多年,覺得不快, 忍唔住要吐氣! 請聽我訴:

這店的手法黑人憎,多年前,我買了個新年plan,一直用唔完,因為期間他會叫你不斷試新facial,然後,說服到你去買.我次次都把持不定!

在這裡做facial 不舒服,不是手勢問題,而是他每次都先要個顧問入去看看你的臉,然後說你比較乾,叫你做個xxfacial,$800-1000不等.

我覺得自己也很無用,因為我唔想惡,但就因此還未走得luck!

他們的手法好勁,出出入入,話幫你問經理可否平d,然後拿著計算機幫你計分期,愚蠢的我,就會落踏.

最近,我好傪,因為facial 快完,他們超煩著我,無口才的我,比他們
hardsell 30min.好生氣!

救我呀!

有人在這裡做facial嗎?

別墅

如果你真係唔想繼續join既, 就要企硬喇.
只要你堅持say no, 佢地點煩都冇用啦~~

大宅

I also join this beauty shop few years ago, they are so bad, always keep selling their new plan each time I visit. I got the same experience as you, 次次都把持不定.

Now, I don't go this shop anymore even I still got about 2 thousands worth outstanding facial plan not yet completed.

原文章由 sk889910 於 08-9-3 11:38 發表
我在P.H做Facial 多年,覺得不快, 忍唔住要吐氣! 請聽我訴:

這店的手法黑人憎,多年前,我買了個新年plan,一直用唔完,因為期間他會叫你不斷試新facial,然後,說服到你去買.我次次都把持不定!

在這裡做facial 不舒服,不是手勢問題,而是他每次都 ...

大宅

你還有$2000,就唔去,好捨得呀!

我還有$6000多!

大宅

回覆 #1 sk889910 的文章

But I'm sick of their 手法
[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_6_13.gif[/img]

大宅

曾經做過,但太煩,所以唔join, 我直頭話佢唔好再sell la,次次都sell, 好煩ah, 然後駡佢, 佢就唔敢la, 再sell, 再駡 law.

大宅

好!下次要狠d! 謝謝各位支持!

原文章由 hahe 於 08-9-3 15:38 發表
曾經做過,但太煩,所以唔join, 我直頭話佢唔好再sell 我la,次次都sell, 好煩ah, 然後駡佢, 佢就唔敢la, 再sell, 再駡 law.

禁止訪問

畀面勳章

大宅

奧海,青衣,將軍,西環.....都有
原文章由 rachel 於 08-9-3 20:29 發表
Pretty House 係邊 ??

禁止訪問

男爵府

好多美容院都是這樣的,現X,悅XX,

複式洋房

我老早巳轉咗去同塲嘅 Yves Rocher葉露芝
優點:
1. 法國 No. 1 牌子
2. 全部原廠美容用料
3. 明碼實價, 折實$300一次70分鐘,
平過Pretty House本地美容院
4. 做了半年, 無人 hard-sell 我

點解重要幫襯令人激氣的美容院, 一次又一次俾人襟住搶錢, 我嚟享受, 唔係受氣!

www. yves-rocher.hk

禁止訪問

畀面勳章

別墅

同DR. 一樣!
咁樣sell法沒完沒了啦! 上星期先幫佢買個plan, 隔左1個星期去, 佢又sell, 佢咁樣都唔會覺得自己好煩架wo!

男爵府

我做果間都係差唔多次次都sell, 不過佢每次叫我試新野時我都要佢送俾我試, 我亦多數企硬唔買, 話要返去睇下有無敏感先. 亦有直情話叫佢唔好再sell我, 好煩, 重叫佢mark響張咭度. reject佢唔好怕核突架!

大宅

$6000 做埋佢先啦, 你每次都答佢, 要完晒個course 先會再考慮, 之後佢講咩都唔好答佢地, 只係'哦'咁應佢咪得囉, 到佢下次又問你, 你咪答佢" 我咪講左要做晒先考慮囉", 每次都咁答. 佢地話點平你, 你都當聽唔倒呀, 唔好心軟.

到最後一次做完就要講, 你約左人要趕住走, 唔好比機會佢講野.

別墅

唔好去P.H. ar.......

我好多年前去開青衣城果間, 次次都hard sell, 其實做facial想relax吓, 佢地就不停係你耳邊sell product......好繁!

同埋不滿佢每次都用個生手既妹妹幫我做, 繁到我最後都忍唔住投訴, 叫佢地唔好再sell嘢, 我想買自然會同佢地講。

如果論美容技巧, 就真係麻麻哋嘞!

大宅

回覆 #6 yygirl 的文章

猜不到這間不hard sell.
有機會我會試試(因為我真好喜歡做
facial,有時真想1week做2次呀!)
一年前我也在一期Sewan開
course,我也喜歡這小店,
起碼可以選美容師,唔會煩你,
價錢ok,不用等(pretty h
等3-4轉,顧問1次,美容師出出入入換水1-2次,拿材料1次).

大宅

DR 是哪一間?

原文章由 yukibaby007 於 08-9-4 09:50 發表
同DR. 一樣!
咁樣sell法沒完沒了啦! 上星期先幫佢買個plan, 隔左1個星期去, 佢又sell, 佢咁樣都唔會覺得自己好煩架wo!

大宅

我都有係PH買開course,係西環間.都唔算hard sell,起碼唔會有人入黎同我講要買咩咩,好多時做完要走時,簽緊名的時侯,佢會sell下有咩荀嘢,但我次次都無理佢.
我見佢d facial,body都係百零蚊一次,重平過我係d細舖做,所以先join佢地.
你唔好理佢地,你話重有咁多錢的course未做,駛乜”窄”咁多錢係度呀,做完先再諗,叫佢地比你靜靜地休息.

首頁

尾頁

跳至