論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

因請個賓賓工作態度實在太差.....還要我給一個月人工她便走...但要我比一個月人工她...我氣難下.....Thanks
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

珍珠宮

原文章由 shirleylee 於 08-9-6 15:30 發表
因請個賓賓工作態度實在太差.....還要我給一個月人工她便走...但要我比一個月人工她...我氣難下.....Thanks

屋企有冇bb或老人家?

子爵府

I also want to 用一個月通知「大少奶」bun回老家繼續做大少奶,please advice。

我家沒有老人家,兩條BB魚讀初小,每天早上九時出門,晚上六時回家。大少奶要早上送返學,晚上接放學;煮完中午飯送去學校,晚上接完放學煮晚餐。

請賜教。

別墅

我上月14日炒咗只做咗2個月的「大少奶」bun,俾佢一個月通知期。下星期會死番去老家做返個應做的「大少奶」。
我老公同佢講D好說話呃佢,希望佢唔好玩嘢︰同隻衰賓講唔滿意佢工作表現,決定俾一個月通知期佢,如在期內有改善我們會繼續用她..... 希望你能在呢個月好好學習唔識嘅嘢、增值自己......我哋都唔捨得妳,覺得好可惜,妳可以做得更加好........ 佢嘅反應如我們所料,即刻撻著咗咁,好勤力工作 (相比以前,但都係差)

炒佢原因︰樣樣都話唔識咁就唔做,教佢做嘢佢又唔聽。黑面、唔理我個仔(5歲)、淨係識lee入房 msn、寫嘢、睇書(睇我d書)......做自己嘢。我囝囝返幼稚園上午8至下午6,全日只得佢一個係屋企,大把時間攪好我間屋,但都好似無工人一樣亂JOJO,唔知佢攪乜.....
真係唔明初來港工作已經咁嘅態度,激死我請咗個無能嘅人在家,乜都唔識做,識做又唔做......成日同我哋講佢在菲律賓時唔洗佢煮飯、唔洗做家務....

大家要請本地工人小心她
Name︰BELIRAN, Ruby Denolong
來產地︰iloilo
出生日期︰1/7/1976
passport no.︰XX114928?----?即係 3

原文章由 shirleylee 於 08-9-6 15:30 發表

首頁

尾頁

跳至