跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

我今日o岩o岩係11wk, 一陣會去睇c+, 雖然知道今日一定唔會照到係仔/女, 不過都有d心急呀~~ hhahh

有冇人係已經照到係仔/女呀?~ 你地幾多wk 照到呀?~

洋房

我而家先至 8wks + 5days, 當然未照到, 下次再去睇私家就都差不多11 wks,相信都未照到住, 要再等 9月去再睇先照到.

其實我都好心急唔知啦.
不過仔,女 我都係咁開心既
但係我老公鍾意仔仔多d.

不過我有個同事4個月都未照到, 因為bb背住左, 遮住照唔到.
希望我9月時bb乖d, 俾我同醫生照到啦~

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

上 一胎12w2d响照oscar時照到的, 今胎仲係好早期, 希望照oscar時都照到啦!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 Candykok 於 08-7-19 12:31 發表
上 一胎12w2d响照oscar時照到的, 今胎仲係好早期, 希望照oscar時都照到啦!

12week已照到,已經好犀利

子爵府

o華, o甘快照到la!! 我今日去照o左la, 不過未知~~
我1/8去做oscar 呀, 希望到時照到la!!!~

原文章由 mimibooo 於 08-7-19 15:30 發表

12week已照到,已經好犀利

複式洋房

上一胎14w去威院照OSCAR時已能知道...當時的professor告訢我9成係女...結果真係...好準呀!

今胎11w2d(早兩天)去醫生度checkup,醫生話照到d嘢...有可能是仔!! 不過要等個胎再大d才能confirm...

子爵府

o華, o甘o米好lor, 一個女, 一個仔~~

原文章由 Mirth 於 08-7-20 00:31 發表
上一胎14w去威院照OSCAR時已能知道...當時的professor告訢我9成係女...結果真係...好準呀!

今胎11w2d(早兩天)去醫生度checkup,醫生話照到d嘢...有可能是仔!! 不過要等個胎再大d才能confirm... ...

別墅

妳地係邊照OSCAR? 我之前打去係威院waiting list, 成個禮拜無reply, 我睇左C+又話根據頸皮尺寸話風險好低, 淨係抽血驗OK!? 但我自已又想照...

妳地有無介紹? 大既幾$左右? Many thanks!!

大宅

乜政府醫院都會講咩?我8月15日去,唔知到時有無機會知呢?

原文章由 Mirth 於 08-7-20 00:31 發表

今胎11w2d(早兩天)去醫生度checkup,醫生話照到d嘢...有可能是仔!! 不過要等個胎再大d才能confirm... ...

複式洋房

binbin仔,

我都好希望今胎係仔...之前有個朋友幫我算過話我會有一女一子的!! 希望靈啦!

janicewongly,

印象中4年前我去威院做OSCAR都係照u/s度頸皮和血驗血! 我諗c+都係做一樣的東西! 但威院可即日知報告,而c+要等兩三天左右...

我今胎唔去威院了! 因c+的價錢和威院差不多, 加上我住九龍唔想專程入新界!

如果你認為OSCAR的result唔夠準,你可選擇之後做抽絨毛球和/或抽胎水化驗!但這是有一定風險的!! 如果OSCAR的result是低的,一般都唔會做!

我的婦科醫生refer我去九龍產前診斷中心做OSCAR,$1350! 我的appointment係7月尾! 所以不能告訴你好唔好...

preciousstone,

我當年(4年前)去威院做OSCAR時,好多人都會問個professor看唔看得出是仔/女! 我也只是多口問句...起初個professor都話睇唔到,之後照照其他東西,突然個professor話九成...九成係女...佢都講得好firm下!! 不過現在隔了4年,都唔知d professor仲答唔答這個問題! 不過多口問一句都無壞呀!!

禁止訪問

大宅

我11w時照oscar, 醫生話初步估我係生仔, 佢話見到個性器官的角度大過60度就大多係生仔.... 但要等多個月先肯定話我知仔定女.

大宅

好媽媽勳章

你向邊度做oscar 呀? 佢唔肯講你知呀?
我聽日就做la, 我向威爾斯做..宜家有d 緊張添.

原文章由 siu-mi 於 08-7-22 14:59 發表
我今日去做oscar, 我問知唔知係仔定女, 醫院話而家咁早唔睇啦, 下次做結構時先睇。

大宅

好媽媽勳章

請問比$1300響威院做OSCAR, 會唔會有照片比番我地?
係咪當日會出埋份report比我地攞走? 定係只係口頭講個結果?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我上一胎响威爾斯做oscar有兩張相俾返我, 但係質數當然冇睇私家咁好. 至於report會兩個鐘之後有, 攞report時佢仲會同你講解吓個report講咩!

原文章由 冬甩 於 08-7-22 18:31 發表
請問比$1300響威院做OSCAR, 會唔會有照片比番我地?
係咪當日會出埋份report比我地攞走? 定係只係口頭講個結果?

子爵府

會唔會佢睇唔講o尼? 做結構時先睇到o米有排!?

原文章由 siu-mi 於 08-7-22 14:59 發表
我今日去做oscar, 我問知唔知係仔定女, 醫院話而家咁早唔睇啦, 下次做結構時先睇。

禁止訪問

大宅

上一胎係私家做oscar 時, 個醫生睇到係女, 仲數下個女有幾隻手指,腳指.

首頁
12345...7

尾頁

跳至