親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇人知九龍塘有冇直通巴士去深圳灣? Thanks!

侯爵府

環保接龍勳章

有呀. 九龍塘地鐵E出口, 一出地面第一條大巴線去惠州, 南澳, 第二條就系去深圳灣

男爵府

請問有冇時間表, 駛唔駛買定飛, 定係去到先買, 同埋幾錢張呢? 車程又幾耐呢? Thanks!

原文章由 sharonchoi 於 08-9-11 18:04 發表
有呀. 九龍塘地鐵E出口, 一出地面第一條大巴線去惠州, 南澳, 第二條就系去深圳灣

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 kelvinbb 於 08-9-12 11:44 發表
請問有冇時間表, 駛唔駛買定飛, 定係去到先買, 同埋幾錢張呢? 車程又幾耐呢? Thanks!

應該唔駛買定飛, 九龍塘開出由早上七點至晚上十點半, 半小時一班, 前2day路過問售票員話繁忙時間20分鐘一班的.

我未答過, 所以唔知幾耐車程, 或者你打電話問下: 2336 2033

大宅

我去過四五次,對上一次係岩岩暑假7月,以前平时去無咩人(even weekend),暑假就多啲人過關,但都好OK,唔使排好耐隊。

車程連埋過關一個鐘多啲,班次幾密,唔使買定飛,可以去到車站先買,咁會flexible啲!回程總站係歡樂谷對面,都係去到先買即班飛,仲可以比港币(底啲因HK 同 RMB都係一樣價,咁梗係比HK$着数啲啦!)但如果你係深圳湾關口上車,好似要係未過關前要去counter買飛,你要check下,我未試過!

去程由九龍塘開出,不停站直達深圳湾口岸,過咗關上番同一架車,坐多5-10分鐘就到總站世界之窗。

回程會视乎有無人要中途落車,過關後有时會先停屯門同太子,最後先返九龍塘。

希望幫到你!

原文章由 kelvinbb 於 08-9-12 11:44 發表

複式洋房

1. 深圳湾關口上車,是要係未過關前去counter買飛. 在大鐵閘前。

2. 深圳湾關口去 九龍塘HK$40.因昨日同事試了

3. 九龍塘 去 深圳湾, before 11:00am, departures every 20minutes, i.e. ........10:00, 10:20, 10:40, 11:00

After 11:00am, departures every 30minutes, i.e., 11:00, 11:30, 12:00 and so.

All other concerns had been replied by others and not repeat here. Hope its help.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

深圳湾關口上車

Pls kindly advice return where can we buy the tiket fr深圳灣 ? Thanks!!!

AL

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問深圳灣四周有咩好玩地方, 想重陽假去玩

首頁

尾頁

跳至