懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

點算呀!

伯爵府

唔駛咁驚, 應該唔會有乜影響的. 我陀上一胎時去做facial, 美容院話送用機做(電波之類)的去黑眼圈療程, 我一時間又忘記左肚裡面有bb, 做完先識擔心, 但我朋友勸我話, 擔心都無用, 都做左咯, 唔好諗咁多仲好, 而結果bb都無問題. 今胎我仲驚, 有左之後就感冒大病左個幾月, 中西藥, 抗生素乜都食齊, 仲有念珠菌要塞藥, 中醫話d藥咁近個胎, 實有影響添. 所以我諗你外用chemical應該無事的, 唔會影響bb.

水晶宮

好媽媽勳章

請問你依家幾多個月呀?係咪知道自己有bb都去做呀?
如果係又要驚又要去做,有咩後果當然自己負責啦
原文章由 hym2005 於 08-9-16 07:33 發表
點算呀!

公爵府

我初初有左8星期都去左做負離子, 因為可以易d打理丫嘛~ 髮型師同醫生都話唔怕, 不過就唔好染髮~

別墅

bb現在16週大,電直的時候沒有想過會對bb有影響(太天真),但看了大家的post 真是好驚呀!希望bb無事啦!

水晶宮

好媽媽勳章

其實你都應該知,電頭髮係需要藥水架,
既然你做左就唔好諗咁多啦,又無得返轉頭
原文章由 hym2005 於 08-9-16 09:37 發表
bb現在16週大,電直的時候沒有想過會對bb有影響(太天真),但看了大家的post 真是好驚呀!希望bb無事啦!

水晶宮

好媽媽勳章

我個髮型師叫我唔好整,佢寧願唔做我生意
叫我生完先搵佢,佢話始終都要用藥水
原文章由 幸福黃太太 於 08-9-16 09:32 發表
我初初有左8星期都去左做負離子, 因為可以易d打理丫嘛~ 髮型師同醫生都話唔怕, 不過就唔好染髮~

子爵府

我之前每3個月做一次負離子, e+都忍得好辛苦... ...仲有20wk要捱...

水晶宮

好媽媽勳章

我依家個頭都好似顛婆,但我都唔敢去整
日日扎起佢,仲要帶頭
原文章由 傻太 於 08-9-16 09:54 發表
我之前每3個月做一次負離子, e+都忍得好辛苦... ...仲有20wk要捱...

男爵府

唔電都電咗囉.. 仲驚來做咩? 過去咗就由得佢啦!!! 唔好心掛掛啦!! 放鬆啦!!

珍珠宮

畀面勳章

我天生曲髮...個頭洗完吹乾都好.返到公司髮尾一定飛起晒..依家唯有全部紮起佢...我都好想去電髮或者整直佢..但係都係唔敢...唯有等多幾個月...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

係啦, 而家驚都冇法架啦...都電咗咯....保持輕鬆同愉快心情先會對BB好架...

原文章由 chole16 於 08-9-16 10:31 發表
唔電都電咗囉.. 仲驚來做咩? 過去咗就由得佢啦!!! 唔好心掛掛啦!! 放鬆啦!!

男爵府

我有左6個月..我電左一次...負離子左一次...染左3次頭.....我都知衰嫁啦..不過我忍唔住..我全部都冇整到根....因為我做呢行...日日都對全呢d野...好難忍...不過每日都有大肚婆來整嫁......又染又電...咩都有.....好多人都唔多理..不過我都叫佢地整個時...唔好整到根...咁個心舒服d~

別墅

我剛生左bb,好健康活潑精靈~
陀住果陣都忍唔住自己染左3次髮
不嬲都係自己染開,我又真係無擔心過播~

別墅

聽到有媽媽都曾經電過髮,而bb又無事,我都安心d..
今日成個人都都囉囉"lun",坐唔安,食唔落
下次做任何決定前都係要看看大家的post先.

子爵府

原文章由 hym2005 於 08-9-16 16:21 發表
聽到有媽媽都曾經電過髮,而bb又無事,我都安心d..
今日成個人都都囉囉"lun",坐唔安,食唔落
下次做任何決定前都係要看看大家的post先.

唔使禁緊張, 我陀兩胎都有做負里子, 只要過左三個月, 同做時記得載mask.

男爵府

原文章由 kitty0502 於 08-9-16 09:41 發表
我個髮型師叫我唔好整,佢寧願唔做我生意
叫我生完先搵佢,佢話始終都要用藥水

當時我又係想整, 我個髮型師又係叫我唔好整, 話始終都係chemical o野, 叫我剪短o的keep返個型, 生完先搞喎。

大宅

Hi, do you think if it's o.k to do facial around every 2 weeks?

複式洋房

電直左頭髮

咩年代呀,唔駛驚,我5個月時都有電,沒特別,每月都會去理髮 keep住靚,你看看 mama 雜誌的 mama 幾靚就知沒問題 la .. 做女人幾時都要靚,由其是有bb時,因為已經不能control body weight,如果連個頭都吾理,你話幾失禮,況且不會影響bb的,mama開心bb都健康d la !

大宅

how about facial?

原文章由 luitoiming 於 08-9-17 18:23 發表
咩年代呀,唔駛驚,我5個月時都有電,沒特別,每月都會去理髮 keep住靚,你看看 mama 雜誌的 mama 幾靚就知沒問題 la .. 做女人幾時都要靚,由其是有bb時,因為已經不能control body weight,如果連個頭都吾理,你話幾失禮,況且不會影響 ...

首頁

尾頁

跳至