懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我上次生女好似冇今次咁靚(好多親朋好友都係咁講)...........
有人話生仔會醜樣......
生女會靚.....
有啲就倒轉.......
我真係好想知呀(純粹好奇心)........
因為上次照嗰時亞B夾住隻腳唔比睇(吹脹).......

男爵府

個肚夠大的話, 係睇個肚型架喎
個肚尖D就係陀仔, 個肚圓D就係陀囡囉.
都好明顯架

原文章由 0601 於 08-9-12 15:06 發表
我上次生女好似冇今次咁靚(好多親朋好友都係咁講)...........
有人話生仔會醜樣......
生女會靚.....
有啲就倒轉.......
我真係好想知呀(純粹好奇心)........
因為上次照嗰時亞B夾住隻腳唔比睇(吹脹).......:igiveup ...
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

佗仔皮膚會差d,佗女d皮膚靚d。

大宅

原文章由 ck1656 於 08-9-12 15:28 發表
個肚夠大的話, 係睇個肚型架喎
個肚尖D就係陀仔, 個肚圓D就係陀囡囉.
都好明顯架

咁係側面睇定從上面睇?

子爵府

陀仔個肚生毛毛喎~

子爵府

我個係b仔,陀o個時個肚好尖,係正面睇同側面睇都係~

大宅

畀面勳章

陀囡應該會腫啲囖,陀仔啲皮肤就差啲。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我陀我仔仔時個肚好尖..仲有皮膚唔好..成日生暗瘡...

男爵府

我個肚都係尖,不過皮膚仲好過以前,係囝囝~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我第一胎陀女, 個人好快就會腫, 個肚圓d同埋整體個人都會肥左.
呢胎陀仔, 只係個肚同胸大左, 其他位置無咩肥到, 個肚真係會好突.
反而皮膚又唔係好覺有咩分別.

複式洋房

回覆 #1 0601 的文章

我陀囡囡時.個肚好大.陀得底D
宜家照左4D係仔仔.個肚細D.陀得高D
皮膚陀兩胎都白裏透紅.

複式洋房

我個肚比第一胎大.......
都幾圓吓........
但係亞b就喺較低嘅位置跳動
(純粹自己感覺)..........
個樣又冇咩點變(靚咗啲啦).........
不過我都諗住過多2日去聖保綠照.......
(500有找)............
到時希望亞b唔好又夾住隻腳啦...........

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我陀個係囝,個肚真係會越來越尖,同埋個肚d毛毛俾未有之前係明顯左。但d皮膚就無乜改變,d人仲以為我陀個一個係女添。

大宅

原文章由 skywing 於 08-9-13 18:35 發表
我陀囡囡時.個肚好大.陀得底D
宜家照左4D係仔仔.個肚細D.陀得高D
皮膚陀兩胎都白裏透紅.

係呢, 係咪其實陀仔/陀女, 皮膚都有機會靚架, 我有frd 見到又話我個肚似陀仔, 但皮膚我又好過以前, 我有frd d 屋企人陀仔又話d 皮膚靚到不得了:;pppp:

別墅

我諗睇肚會明顯D,我個肚又細又尖,係囝囝。
依家好多人睇樣係睇唔出架,我D friend & 同事都話我靚左,皮膚無差過喎,亦都無暗倉,除左個肚大左,其他部位一d都無腫,我依家都36wk,個同事成日問我點解未變醜樣(d人話會變大鼻&生鬚),我話我一定唔會law,哈哈!!

大宅

我姐姐陀2個囡囡,外型,反應都完全唔同,

陀大囡時,肚比較大同圓,而且好"論盡"...
好食得,但口腫面腫.

陀細囡時,肚尖尖又有腰,肚又唔大.....
陀好靚,但又唔食得.

而我....肚仔細細,好食得,完全冇變樣,
皮膚亦好好....係囝囝.

我諗冇一定ge準則吧!

複式洋房

陀仔个肚池会凸

原文章由 stone940828 於 08-9-16 00:31 發表
我姐姐陀2個囡囡,外型,反應都完全唔同,

陀大囡時,肚比較大同圓,而且好"論盡"...
好食得,但口腫面腫.

陀細囡時,肚尖尖又有腰,肚又唔大.....
陀好靚,但又唔食得.

而我....肚仔細細,好食得,完全冇變樣,
皮膚亦好好.. ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得係肚形上嘅分別...陀仔個肚好似比較上係尖d..
自己陀緊個bb係男仔..皮膚一樣幾好..一粒瘡都無生過..朋友仲話靚左, 加上一直陀住阿b都有打扮下。所以我唸皮膚上同樣嘅問題比較個人, 有時喺街見到d大肚媽咪, 真係好醜樣又求其...頭髮又唔梳唔整理下..面又多面油..~ 雖然唔係要打扮到花枝招展咁, 但基本嘅整齊企理都要嘅...

[ 本文章最後由 Angelice-BeBe 於 08-9-16 21:01 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

陀女肚圓啲

首頁

尾頁

跳至