嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日晨早十點落樓下藥房買奶粉本來我只係想買兩罐a+2.......
但老闆話只有一罐a+2......而且a+3只有兩罐..........
我同老闆一家一向都有兩咀.....
我問佢幾時有貨叫佢留兩罐比我......
老闆同我講左以下說話........."本來訂左貨昨天返.....但貨車黎到話無.....你都係唔好等我....你出去搵....見到有就買".....
我跟住行去隔離村......問左3 間都話缺貨......下星期先有.....去萬0又無.......終於去到百X先有最後兩罐仲要$177.5.........:;pppp:

但為了仔仔都係買左...........

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 c4ceci 於 08-9-18 22:42 發表
今日晨早十點落樓下藥房買奶粉本來我只係想買兩罐a+2.......
但老闆話只有一罐a+2......而且a+3只有兩罐..........
我同老闆一家一向都有兩咀.....
我問佢幾時有貨叫佢留兩罐比我......
老闆同我講左以下說話....... ...

唉 ~ 真係慘! o係自己地方要同d外人爭完床位之後又要爭奶粉, 咩世界 !!

大宅

好得人驚喎!如果無奶比阿女飲,真的不知點算?

複式洋房

據問可以直接同奶粉商訂貨架。

大宅

真慘..... 成日都要撲嚟撲去. 好似冇幾耐前大家至話要去撲米, 依家又要撲奶粉....

複式洋房

唉,D朋友都叫我入定D奶粉,B女得1個多月只可食奶,自己又唔"究"人奶比佢!!!

禁止訪問

子爵府

好誇張,好彩bb老豆怕難買奶粉,一早買多兩箱,我諗可以食到bb轉2號都得。希望到時唔使週圍撲奶粉啦。因為我個b食既係牛欄牌,仲更加難買呀。

大宅

今早睇生果報話大陸人又掃日本奶粉喎,咁咪即係咩奶粉都無?

大宅

牛欄牌<-開頭都唔覺多人食,依排買2號,攪到我走黎走去都買唔到

大宅

睇嚟日本奶粉都要訂定一箱穩陣d 嘞, 唔知有無媽媽買唔到和光堂細仔ga?

大宅

咁得人驚呀???

我阿囡下星期先1個月大, 食緊 Friso, 而家只剩返1.5 罐 400mg試用裝 jar !!!!

但今日開始會比佢試雪印, 岩既話就諗住同佢轉, 所以而家要入貨都唔知應該入邊隻好 ~~~~~

SirSir1歲生日最想收到D咩?
                    (((((美白產品)))))

大宅

雪印係咪日本個隻?

原文章由 ChanSzeNine 於 08-9-19 11:46 發表
咁得人驚呀???

我阿囡下星期先1個月大, 食緊 Friso, 而家只剩返1.5 罐 400mg試用裝 jar !!!!

但今日開始會比佢試雪印, 岩既話就諗住同佢轉, 所以而家要入貨都唔知應該入邊隻好 ~~~~~

...

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

D 大陸人又衰, D 奶粉商就更衰 .....成機加貴又"掉" 高黎賣.....明知 BB 只可以食奶粉 ! 而政府又無能 ..... 乜都唔做 !!!
尋晚老公去揾都冇 A+1 !!!

大宅

無錯 ~
妳呢?

原文章由 紅色小露寶 於 08-9-19 11:58 發表
雪印係咪日本個隻?
               SirSir1歲生日最想收到D咩?
                    (((((美白產品)))))

大宅

噚日,去了幾間藥房,A+2,過幾日先有貨,每人限買1,由原本$171,加到$174

百佳、惠康都沒有

感謝主,比我係萬寧買到2,都係每人只限買2,$177.5

D十一黃金週,仲多內地人來港買奶粉,大家要快D去撲奶粉啦

大宅

原文章由 丁丁超人 於 08-9-19 12:25 發表
噚日,去了幾間藥房,冇A+2,過幾日先有貨,每人限買1罐,由原本$171,加到$174。

百佳、惠康都沒有

感謝主,比我係萬寧買到2罐,都係每人只限買2罐,$177.5

遲D十一黃金週,仲多內地人來港買奶粉,大家要快D去撲奶粉啦 ...

丁丁超人,

你講得啱呀! "遲D十一黃金週,仲多內地人來港買奶粉"

不如去睇下護協有冇得訂, 之前見過護協有得訂惠氏同雀巢

洋房

我上星期係上水火車站都見到好多大6人成箱奶粉咁運返大6,而家仲攪埋單咁既野,佢地仲唔食住個勢搵錢咩,應該會買更多上去賣,攪到我地香港人連奶粉都要同佢地爭,離哂大普呀!

我個女食開日本奶粉,今朝睇報紙都話d大6人而家連日本奶粉都搶,唉~ 真係買佢地怕呀!做香港人都幾慘~
[/url]

子爵府

我兩個仔都係食森永既....屋企而家有一箱細仔....9月頭又訂左細仔同大仔各一箱...應該月底先有貨....但我都諗緊駛唔駛再訂....
真係驚到時無奶粉買....又或者加價...
唉....唔食又唔得...

男爵府

今朝我都睇到報紙話d大陸人開始買日本奶粉, 所以今朝我都去訂咗箱大仔奶粉, 費事日後又要同佢地爭.

首頁

尾頁

跳至