論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今日有事早返屋企, 果時我囡囡食緊飯, 佢話我聽姐姐用滕條打佢, 我見到有條滕條印, 我即時問工人, 佢話我囡唔肯食飯, 所以打佢, 我就話佢唔可以攞滕條打佢, 佢停咗5秒先講ok.
之後問囡囡, 佢話姐姐唔止一次打佢, 之前係細力d, 所以冇出聲.
我都知囡囡係好激氣, 但我都未用過滕條打佢, 嚇佢就有.
如果你哋係我, 你哋會點做?

別墅

原文章由 jenjen 於 08-9-22 14:20 發表
我今日有事早返屋企, 果時我囡囡食緊飯, 佢話我聽姐姐用滕條打佢, 我見到有條滕條印, 我即時問工人, 佢話我囡唔肯食飯, 所以打佢, 我就話佢唔可以攞滕條打佢, 佢停咗5秒先講ok.
之後問囡囡, 佢話姐姐唔止一次打佢, ...

打得一次就有第二次,
最怕越打越大力!
出warning letter,
如有下次,可以請佢回鄉!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

洋房

有滕條印,唔洗想啦,一定要報警,唔好放過呢種人,唔係有無下次的問題,根本唔可以原諒!

男爵府

我覺得好大件事喎, 唔報警都即炒啦!

原文章由 ANDREAMLEE 於 08-9-22 14:33 發表
樓主!有明顯傷痕一定要報警,唔好放過呢種賤人!無人睇囡囡唯有搵親戚或朋友睇住先!最重要將個賤人的資料post出來tim

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打小朋友? 佢憑咩呀? 我舊工人由day 1嚟我度已經講明唔準打我啲小朋友, 有咩同我講由我教, 如果放權俾工人打小朋友, 係幾危險o既事, 不過當然都要對小朋友有適當o既教導, 唔可以欺負工人.

男爵府

"唔止一次打佢", 一定報警, 即炒, 唔使補一個月人工.

男爵府

一定唔可以放過佢, 仲要打到有印, 即係好大力...肯定心痛c, 你自已都未打過個女, 反而工人打...有無搞錯呀? 教女唔使工人教, 佢憑咩野? 你叫佢唔好當左自已係呀mum 之得架..

子爵府

原文章由 jenjen 於 08-9-22 14:20 發表

唔洗講野!!!

我會用番條滕條還番果下比佢! 然後即炒唔會補錢!!! 如果佢要告你既就陪佢玩到底, 佢打過你個女在先, 我唔信佢可以拗得贏!

別墅

唔肯食飯就用滕條打???? 唔係呀嘩???
你女女幾歲?
我覺得咁無耐性同暴力的工人唔要得!!
你要小心處理!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好意思多口問句, 點解你屋企會有藤條既? 唔通你工人自備?

大宅

唔肯食飯都打成咁,再曳啲咪。。。。。

話晒假假地呀女都係少主,佢想死呀!!?就算係唔聽話,最多都係話下佢嚇下佢者,但最好都係由番sir同mom去處理,我地做daddy mommy嘅都唔能够郁啲就打啦,幾时輪到佢打小朋友呀?!!

根本佢都無耐性凑小朋友!郁啲就話打,死得啦!

男爵府

call police!!!!

大宅

用滕條嚇吓都唔得! 女女唔聽工人話,工人只可勸喻or教亞女,再唔聽亞媽就要教,一定唔可以打. 眞奇怪, 樓主好似唔係好怒,如果係我,我一定報警!

禁止訪問

大宅

一定要報警, 姐姐唔止一次打佢, 唔報警點得。

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #1 jenjen 的文章

有明顯傷痕一定要報警及通知agent話打我個囡,立即炒左工人。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

比我知工人打我D仔, 佢死緊!!!

工人好大個膽, 少主人都咁打, 有1次你唔怕有第2次咩? 你仲敢留呢個炸彈係屋企? 可以的話就報警, 唔報警都要炒......
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

減齡達人勳章

我亞媽都唔敢打我對囡, 佢話對囡係我嘅, 曳佢會話我聽由我罰對囡. 工人算老幾呀? 打小主人? 仲用滕條打到有印, 即刻影低相做証據, 再同agent講, 再加warning letter, 再有下次即帶埋相去報警. 樓主, 我諗你都係揾定新工人.
原文章由 2heiBBmama 於 08-9-22 21:32 發表
比我知工人打我D仔, 佢死緊!!!

工人好大個膽, 少主人都咁打, 有1次你唔怕有第2次咩? 你仲敢留呢個炸彈係屋企? 可以的話就報警, 唔報警都要炒......

大宅

人人都會叫妳call police唔通樓主妳仲想俾机会个工人?

首頁

尾頁

跳至