自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

葵涌廣場地下算命佬...有無人係佢度算過命啊...
唉~ 俾佢嚇到暈...
但我好肯定...佢都算神棍一名...
唔使時辰八字..講個名..計筆畫..就有答案.....
之後就話個名唔好...建議改過個名...
如果唔係....又點點點......

無錢改名就不如幫佢買d野..例如符或者和合2石....
唔買佢又講好多野..例如...你唔改名...會累左家人..先生...子女..兙死父母......

我就覺得佢係神棍...有無人俾佢算過..?

別墅

我無比佢算過,不過一聽佢咁講
"不如幫佢買d野..例如符或者和合2石....
唔買佢又講好多野..例如...你唔改名...會累左家人..先生...子女..兙死父母......"

就覺得好有問題囉!

男爵府

係阿~ 我本身屬於唔迷信果d~~但係..果日俾佢講一講~~ 個心好唔舒服...成日型住型住...
所以想問下各位有無係度算過命...

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

n年前無聊走入去問過,
佢又係叫我改名,
我多數都係聽完就算,
都唔記得佢話唔改名會點咯!

複式洋房

回覆 #1 sa_gill 的文章

我都覺得佢好有問題 !!

n年前去買少少野時佢話幫我免費算命, 一開始話我命硬、父母因我不和、家宅唔好...........不停咁攻擊我,話條命好似陀衰家咁, 又話我份人好大脾氣、命硬、拍拖唔方長、就算有幸結得成婚將來會離婚,所以到依家都單身..........但只要比千幾蚊幫襯佢做返個「名牌」就可以一世順風順水

成個過程我聽住但個心就暗笑, 因為個時我結左婚lu, 佢講既野完全無發生過囉

男爵府

原文章由 cherrywing 於 08-9-23 17:01 發表

n年前去買少少野時佢話幫我免費算命, 一開始話我命硬、父母因我不和、家宅唔好...........不停咁攻擊我,話條命好似陀衰家咁, 又話我份人好大脾氣、命硬、拍拖唔方長、就算有幸結得成婚將來會 ...

係阿! 佢係甘講啊~~
之後臨走佢叫我買個和合2石~我問佢咩黎ge~~佢拎個盒出黎~ 俾我睇~之後無詢問我要唔要~自己用利是封裝起身...
立即: sorry~我唔要阿~
之後個數命佬話:"連呢d都唔買返個保平安保夫妻關係..你好快會離婚ge...加上你條命唔係太好..出世一路都好窮..你老公俾你兙住曬..成世無發達~~ ~遲早出意外......."
之後俾好多資料我睇勸我改名...改名1500~~~
我就立即回應:"唔係wor~我出世以來~ 一直都一帆風順..屋k唔似佢講到甘窮...
........
之後臨走..算命佬竟然贈我一句:"你睇下..楊受x係我熟客,,人地幾好,,,......................................

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 sa_gill 於 08-9-23 17:45 發表
之後臨走..算命佬竟然贈我一句:"你睇下..楊受x係我熟客,,人地幾好,,,......................................

楊受X實係去葵涌廣場搵佢啦!
真係up得出就up,睇黎佢似係一個佬多喎!

男爵府

原文章由 babyhowie 於 08-9-23 19:04 發表

楊受X實係去葵涌廣場搵佢啦!
真係up得出就up,睇黎佢似係一個佬多喎!

子爵府

畀面勳章

唔使驚!你試諗吓,佢唔將你講到有咁差得咁差

,又點嚇到你俾錢呢?

大宅

肯定呢個係神棍啦!
成日叫人改名!
我試過喺佢度買野, 佢話送算命, 咪聽吓佢講咩囉, 佢講到我會點衰, 點唔好, 唔改名唔得, 我聽完就走.

之後我家姐, 又係去買野, 又聽佢up咩啦, 佢又話我家姐會兙老公, 遲早離婚(嗰時佢啱啱結婚), 又係要改名先得, 咁我家姐就比佢氹到, 比幾個名佢選, 之後刻落個牌度, 就話改咗名, 咁就收$1300

男爵府

原文章由 cy1203 於 08-9-23 20:28 發表
肯定呢個係神棍啦!
成日叫人改名!
我試過喺佢度買野, 佢話送算命, 咪聽吓佢講咩囉, 佢講到我會點衰, 點唔好, 唔改名唔得, 我聽完就走.

之後我家姐, 又係去買野, 又聽佢up咩啦, 佢又話我家姐會兙老公, 遲 ...

多謝你答覆阿~ e+個心定d~~...
之前安慰自己..話佢係神棍..
現在..唔使甘擔心

大宅

呢個直頭係神棍之王啦, 上次亞仔喺隔離撈金魚, 我c6無無聊聊行咗過去八, 話$30測名, 跟住講到我老公有咁衰得咁衰, 跟住我走埋入去, 扮哂野又話睇埋我屋企人, 點知佢一講我老豆個身世就完全錯哂, 我當時已經勁暗笑, 之後又話我克夫又話我遲早家破人亡, 真係up得出都up, 跟住又叫我地買d 野返去擺, 我真係頂佢唔順聽都唔想聽拉埋我c6 走.

呢d 咁人真係遲早等天收, 我老公話佢賣件衫都送睇相算命就知佢係神棍啦, 有料嘅請都請唔郁, 請各位將呢個神棍嘅事傳開去等佢連$30都無得賺無得再害人.

男爵府

原文章由 Leanna 於 08-9-23 23:29 發表
呢個直頭係神棍之王啦, 上次亞仔喺隔離撈金魚, 我c6無無聊聊行咗過去八, 話$30測名, 跟住講到我老公有咁衰得咁衰, 跟住我走埋入去, 扮哂野又話睇埋我屋企人, 點知佢一講我老豆個身世就完全錯哂, 我當時已經勁暗笑, ...

點解佢甘鍾意話人:"剋夫....家破人亡....."

佢話我如果唔改名..遲早剋死老公~ 同個女...~
唉~ 俾佢嚇一嚇~真係

大宅

我試過想去買D風水擺件,佢d價錢亂咁開.佢見人開價,開我$380.我無買去左另一道買$68一模一樣.佢真係神棍..

子爵府

原文章由 cherrywing 於 08-9-23 17:01 發表

n年前去買少少野時佢話幫我免費算命, 一開始話我命硬、父母因我不和、家宅唔好...........不停咁攻擊我,話條命好似陀衰家咁, 又話我份人好大脾氣、命硬、拍拖唔方長、就算有幸結得成婚將來會 ...

我都試過買少少野免費算命,又係話我黑夫,命硬,好多好多唔好既野,又係叫我改名,比千幾蚊佢整個名牌拕住就得,我彩佢都傻無理佢.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我同c6之前去買香,佢就話可以免費睇相,我c6想睇但我就叫佢唔好睇,因為佢係神棍一名,佢成日都叫人改名,冇第二句,因為我都試過比佢睇,同埋聽到好多人講佢係神棍... 成日呃人買佢D嘢,唔買又話你屋企多災多難,總之有咁差就講到咁差,

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 sa_gill 於 08-9-23 16:53 發表
係阿~ 我本身屬於唔迷信果d~~但係..果日俾佢講一講~~ 個心好唔舒服...成日型住型住...
所以想問下各位有無係度算過命...

如果你唔係迷信既,咪當聽完算囉~~我之前睇過一個,又係白痴既,佢話我老公有離婚命,但我就冇喎,咁即係點呀??我老公同邊個離婚呀??問多兩問又話唔可以講咁多,大佬問得呢D梗係想知架啦~~講野又九唔搭八,一時又話短期內係代表九日,跟住話九個星期,跟住話九個月,跟住話九年,都痴痴地,如果九年都叫短期內,我真係唔知,咩先係長期囉~~跟住佢仲話俾D野我袋住,記住係話俾呀,但最後我冇要,因為佢之前又係話俾我FD,點知執好晒之後就要我FD俾錢~~真係好老實,如果佢係講得我準,我多多都俾,但佢都冇一樣野係準既,憑什麼要我俾錢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

嘩.... 我都俾佢算過.. 又係話我個名唔好.... 會剋死老公.... 叫我改名... 果陣都成十年前既事咯.. 我都未結婚.. 真係俾佢嚇一嚇.... 不過好彩我冇改者... 始終對佢都係半信半疑.... 呢個咁既衰人... 鬼唔望佢快d執笠...

首頁

尾頁

跳至