跳至

首頁

尾頁

大宅

我BB係0705出世,想出年幫佢報N1,唔知中西區邊間N1好D呢?any comments?

大宅

你好呀,我都幫小朋友揾緊N1呀,我個女0704架,你有無睇岩咩心水呀?

禁止發言

大宅

我見好多家長comment基恩好, 你哋可以再問吓.
我自己的小朋友讀郭子樑? 我覺得N1的老師好好.

原文章由 Sum107 於 08-7-10 12:52 發表
My girl is 0703 baby, I'm looking for a nursery too.

男爵府

賣花讚花香, 我個仔係基恩讀N1, 囡囡舊年轉過黎以家讀N4,
Very good~
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

男爵府

原文章由 carmen99 於 08-7-11 11:29 發表
賣花讚花香, 我個仔係基恩讀N1, 囡囡舊年轉過黎以家讀N4,
Very good~

支持 "基恩"

男爵府

carmen 99, 您好, 我想問你知唔知基恩派小學ok嗎? 因為睇好多資料, 基恩都無列出佢地派小學嘅資料, 如果派得ok, 我會比我個仔一直讀落去

男爵府

年年派位都唔錯, 學校有張貼出對上一年的派位結果.

原文章由 cl76215 於 08-7-11 13:57 發表
carmen 99, 您好, 我想問你知唔知基恩派小學ok嗎? 因為睇好多資料, 基恩都無列出佢地派小學嘅資料, 如果派得ok, 我會比我個仔一直讀落去

禁止發言

男爵府

"基恩""基恩"
原文章由 lui_BB 於 08-7-11 11:47 發表

支持 "基恩"
http://hk.myblog.yahoo.com/tantaub/
http://www.fotop.net/tantaub
http://www.pugmart.com/portal/?uid/16

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

堅尼地城明愛都好,N1的老師細心,又有愛心

大宅

Thx~~我係新手媽咪,真係唔知呢區邊間幼兒園係出名D啊...我想問下基恩同明愛時間表大約係點架呢?? 我都好prefer BB讀基督教學校架! 好似禮賢會,不過佢地無N1啦....咁基恩同明愛多唔多英普堂or課外/親子活動呢? interview會in d咩架呢?? 其實呢區我聽過既名校幼稚園除左維多利亞寶翠園,仲有無其他呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

明愛係天主教,通常我覺得教會學校D老師都有愛心D,加上嗰度有兩層校舍,雖然校舍舊一些,但有很多空間給兒童活動,都幾乾淨呀!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得唔一定要讀名校,通常D老師嘴臉可能唔太好,最緊要老師夠細心,有愛心,有耐性,小朋友讀得開心,遊戲中學習好重要

男爵府

偉思有N1,幾好,我大B响嗰度讀N1,已認得好多中文字,佢都有外藉英文老師,但我覺得佢地中文都係好過英文D,小朋友好中意返學.

我都有報禮賢會,可能interview時既安排唔好,我大B話唔中意間學校,所以冇簡佢,簡左救恩

基恩我同事就話好好,但亦有同事話唔好

男爵府

原文章由 Gogojuly 於 08-7-14 00:56 發表

我都有報禮賢會,可能interview時既安排唔好,我大B話唔中意間學校,所以冇簡佢,簡左救恩

簡救恩係讀K1

男爵府

每個人的標準同要求都唔同, 好視乎你想要d 乜. 如果你係好著重academic 的, 要認識同寫好多字, 中, 英, 普要操到好流利, 我諗基恩未必係你杯茶, 但對於我來說, 我希望我的仔仔有全人的發展, 在幼兒階段學懂自理, 培養到求學的興趣, 建立到正確的人生觀, 發揮到創意, 建立自信, 學校亦接納到他們個別的差異, 更不時給予表演的機會, 高年班學生經常有機會出外參觀, 還有生命教育, 這一切對於我來說已經很滿意了.

大宅

我鐘意活動教學呀,帶小朋友出去學習下仲好過讀死書呀。成日抄抄寫寫好似死板dd!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔12月出世,佢兩歲八個月就讀K1,本來唸住如果佢跟唔上,就讀多一年K1,佢間學校課程又唔係好深,但係佢讀得好開心,好鍾意返學,去到某一個年齡,小朋友自然會跟倒發展,到而家五年級,佢都無留過班,成績都唔差,我覺得鍾意返學同喜歡學習最重要

大宅

garfield

你仔讀明愛架?如果我比個女讀明愛,我媽湊佢返學好方便,5分鐘,不過佢好似只得全日無半日,我先無考慮咋!

首頁

尾頁

跳至