跳至

首頁

尾頁

別墅

請問可以帶水上機比bb飲嗎?是否可以申報就得呢?應該點做呀?

Thanks

複式洋房

我記得只可以帶大約100ml. 上次我都喺係機上問空姐取暖水.

大宅

岩岩去完台灣, 我既經驗係, 只要係放入奶樽or入bb水樽就可以帶架啦. 我果日一共帶左三支水上機, 一支係奶樽, 一支係bb水樽, 一支係暖水壺. 加埋都成千ml, hahah.
如果唔係, 個樽係500ml 容量, 但你入100ml水都唔比你帶.
原文章由 lambk 於 08-9-26 16:50 發表
我記得只可以帶大約100ml. 上次我都喺係機上問空姐取暖水.

別墅

回覆 #1 HoneySu 的文章

Thank you very much.

咁我就學你咁做先
係唔係過關check行你時同職員講就ok呢?

別墅

基本上見你抱住bb都會比你過... 我去日本坐零晨機如果冇水開奶真係唔駛瞓 !

另外提一提, 小朋友餐用較剪查得比較嚴, 如果上機前同小朋友食野又用到較剪, 建議過海關前掉左去, 我見去程帶水冇問題所以博一博, 給果因為把較剪係海關都攪左一陣, 如果想要番較剪, 可以同海關講, 落機后可以攞番架 !

原文章由 Leia 於 08-9-28 17:40 發表
Thank you very much.

咁我就學你咁做先
係唔係過關check行你時同職員講就ok呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/babylinus104[Baby Linus's blog/url]

別墅

我都唔為意把較剪tim好彩有你提,如果唔係響東京就雞同鴨講啦,thanks.

原文章由 xomama 於 08-9-29 06:32 PM 發表
基本上見你抱住bb都會比你過... 我去日本坐零晨機如果冇水開奶真係唔駛瞓 !

另外提一提, 小朋友餐用較剪查得比較嚴, 如果上機前同小朋友食野又用到較剪, 建議過海關前掉左去, 我見去程帶水冇問題所以博一博, 給果因 ...

首頁

尾頁

跳至