想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

阿女就黎 4 歲,一直想生多個 b 女,
但己小產兩次,好唔開心!有 d 咩我可以做??
[url][/url]

大宅

原文章由 ClaireMa 於 08-9-30 19:08 發表

我大囝一歲已經plan生第2胎,歲半開工,點知連續小產兩次,失落心情可想而知,心情一直很差,一路都有睇中醫調理,再bingo作小產也是食中藥,千辛萬苦,小b終於出世!!

積極d,一定可以成功! 加油!

大宅

加油~我今個月都開始喇...希望一齊bingo~
原文章由 heygirl 於 08-9-30 19:58 發表

我大囝一歲已經plan生第2胎,歲半開工,點知連續小產兩次,失落心情可想而知,心情一直很差,一路都有睇中醫調理,再bingo作小產也是食中藥,千辛萬苦,小b終於出世!!

積極d,一定可以成功! 加油! ...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我都想到不得了...希望快D成功生多個陪囡囡 大家一齊努力呀!

禁止訪問

大宅

我生個女時又係量體溫...量左3個月就bingo...但真係人都癲....好討厭呀~但唔付出又無收鑊!
你地係咪都係量體溫? 其實我嘅宗旨係....一低溫即do...你地係咪呀?分享下.....
原文章由 dennis_yuki 於 08-10-1 14:31 發表
我都係想生多個陪囡囡,但今個月可能失敗了.
我因該3/10黎m,今朝用綠d check過係白雪雪ar!!

禁止訪問

大宅

嘩..咁勁..一個月就bingo?? oic, 原來你係用d仔~我覺得d仔好似好複雜~
原文章由 dennis_yuki 於 08-10-1 14:40 發表

我唔係量體温ga!!!我係用d仔 check排卵.
不過上1胎咩都無用1個月就bingo咗la!!!
都唔點解今次咁難?

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ClaireMa 於 08-9-30 19:08 發表

ClarieMa..
你睇中醫調理下身體呀~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jezzyuen 於 08-10-1 14:45 發表
嘩..咁勁..一個月就bingo?? oic, 原來你係用d仔~我覺得d仔好似好複雜~

嘻~我都係覺得D仔好似好複雜..
好懶~唔想去研究點樣用..

大宅

原文章由 heygirl 於 08-9-30 19:58 發表

積極d,一定可以成功! 加油! ...

我阿女宜家2歲7個月, 我都想生多個但向今年4月同9月都小產左, 宜家睇緊何樹勛ec, 好多人都叫我唔好咁快有住啦, 起碼等半年先, 調理好晒個身體先, 希望半年後再有bb時, bb可以健康出到黎啦....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 karina302 於 08-10-1 15:59 發表
我阿女宜家2歲7個月, 我都想生多個但向今年4月同9月都小產左, 宜家睇緊何樹勛ec, 好多人都叫我唔好咁快有住啦, 起碼等半年先, 調理好晒個身體先, 希望半年後再有bb時, bb可以健康出到黎啦.... ...

哦?!我個仔同你個女一樣大喎~
係咪都係0602出世?
我9月開始開工,不過呢個月失敗了。
下個月再接再厲~

我而家都係睇緊中醫調理身體。

大宅

原文章由 karina302 於 08-10-1 15:59 發表

我阿女宜家2歲7個月, 我都想生多個但向今年4月同9月都小產左, 宜家睇緊何樹勛ec, 好多人都叫我唔好咁快有住啦, 起碼等半年先, 調理好晒個身體先, 希望半年後再有bb時, bb可以健康出到黎啦.... ...

我冇等半年....因為中西醫都覺得我可以再試....第一次小產黎左兩次m就開工,第2個cycle bingo,不過保唔住。之後第2次小產就黎左兩次m就bingo,剛生了小b。不過個個人身體唔同,我唔知第2次小產和今胎作小產是否相隔太近有關,最好問清楚中西醫意見。上次bingo我冇睇中醫安胎,今次就有,唔知關唔關事。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 ChristieMing 於 08-10-1 15:08 發表

嘻~我都係覺得D仔好似好複雜..
好懶~唔想去研究點樣用..

我同你地諗法一樣呀因為我都好懶

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-1 14:51 發表

開頭用都覺得復集,有時d仔無深粗我都照dodo ga!
想快d bingon ar ma!!!
點知今個月......

你要加油呀!好快又到下個月,可以再努力過

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-1 22:20 發表

多謝!!
我今個月打定輸數,但m仲未黎,最快3號黎.

我就應該6號黎,同你差不多啦....

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-1 22:26 發表

咁妳有無check過ar?
我今朝用紅,綠d都check過.
完全無嘢睇!

咩係紅、綠D呀?

首頁

尾頁

跳至