跳至

首頁

尾頁

複式洋房

妳地的仔仔囡囡讀邊間學校呢?

我黎緊會搬去河上鄉呀!阿囡而家返緊大埔我唸緊下學期同唔同佢轉校?又唔知上水,粉嶺邊間比較好!
thank you!
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

男爵府

醒目開學勳章

我住係你個頭 (未到河上鄉)....不過我囝囝返粉嶺神召會...呢到搭車好唔方便, 如果你想讀粉嶺既幼稚園....你首要係concern車程問題..

原文章由 Carriefung 於 08-8-27 13:34 發表

我黎緊會搬去河上鄉呀!阿囡而家返緊大埔我唸緊下學期同唔同佢轉校?又唔知上水,粉嶺邊間比較好!
thank you!

複式洋房

原文章由 yy2004 於 08-8-27 13:41 發表
我住係你個頭 (未到河上鄉)....不過我囝囝返粉嶺神召會...呢到搭車好唔方便, 如果你想讀粉嶺既幼稚園....你首要係concern車程問題..

我暫時車住阿囡返學放學先,而家唸緊下學期轉唔轉校!如妳所講,我唸讀粉嶺都未必有校車,我頭先去過綠茵(上水中心)問過,好似幾好.
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Carriefung 於 08-8-27 13:34 發表

thank you!

Hi!我住河上鄉架!我個女14個月大,2010年先番K1!Why妳會搬黎河上鄉?呢度好多蚊,妳記得幫小朋友做防蚊措施,例如:紗窗...

男爵府

好媽媽勳章

Hi everybody,

Nice to meet you, my daughter's name is Kei Kei, we live in 河上鄉, too. Kei Kei will join 五常法 N1 on Feb, 2009.
As I know, 綠茵 can't use the "study conpons"......

thank you!

大宅

原文章由 NaNa2005 於 08-8-28 09:08 發表
Hi everybody,

Nice to meet you, my daughter's name is Kei Kei, we live in 河上鄉, too. Kei Kei will join 五常法 N1 on Feb, 2009.
As I know, 綠茵 can't use the "study conpons"......

Hi!
係呀!學費都幾貴!咁妳女女會唔會讀五常法K1?
唔知我地住得近唔近呢? 你地係咪原居民呀?!?

男爵府

好媽媽勳章

Maybe, but she'll try 呂明才 first.
My C6 is 原居民, we live near mini-bus station.
原文章由 Yan豬媽 於 08-8-28 10:33 發表

Hi!
係呀!學費都幾貴!咁妳女女會唔會讀五常法K1?
唔知我地住得近唔近呢? 你地係咪原居民呀?!?

大宅

原文章由 NaNa2005 於 08-8-28 12:13 發表
Maybe, but she'll try 呂明才 first.
My C6 is 原居民, we live near mini-bus station.

咁我地都好住得近喎,妳會唔會帶女女出公園玩?有機會一齊玩!我係在職媽咪,妳呢?我老公唔係原居民,but由細住到大!可能我地見過面!!

男爵府

我住河上鄉路口的(近牌方),我細b7個月大,
大仔7歲啦!

大宅

回覆 #8 yy2004 的文章

請問你仔仔搭保姆車或家人帶返學??

複式洋房

a

a

大宅

hi,我都係河上鄉之友, 而家個囡讀k1 神召會

男爵府

好媽媽勳章

Hi Yan豬媽,

I'm a working mama, too. I work in Kwai Fong.
Everyday I take a coach (15R) from Sheung Shui to Kwai Fong only in 40-45 min, it's better than take KCR or bus.

Since my domestic helper takes care my daughter who is very naughty, I'm not allow her to bring my daughter to the playground to avoid any accident......

Yes, maybe we've met each other, hehe.....
原文章由 Yan豬媽 於 08-8-28 13:22 發表

咁我地都好住得近喎,妳會唔會帶女女出公園玩?有機會一齊玩!我係在職媽咪,妳呢?我老公唔係原居民,but由細住到大!可能我地見過面!!

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-8-29 17:11 發表

我老公有個朋友租河上鄉成10年話幾好住,我地入去睇環境都ok又平租(700呎租$3600)咁咪租左,我地都住開村屋慣左.哈哈
而阿囡而家果間學校都無得take學卷,不過應該唔轉校住啦辛苦d車佢返學放學先,因為佢知道可能轉校 ...

妳幾時搬黎呀???

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-1 10:12 發表

妳幾時搬黎呀???

應該9月10號左右啦,因為要等d傢俬電器送黎,岩岩油晒油同清潔完.

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-1 13:35 發表

應該9月10號左右啦,因為要等d傢俬電器送黎,岩岩油晒油同清潔完.

趕得切中秋BBQ喎!!嘻嘻!!

大宅

各位河上鄉媽咪:
有無人有興趣訂Johnson&Johnson濕紙巾!
我有員工優惠80片3包裝$42(有香味-深粉紅色 or 無香味-淺粉紅色),交收當然係河上鄉啦!
我3/9會訂,有興趣就PM我留電話啦.中秋前應該會有貨!

[ 本文章最後由 Yan豬媽 於 08-9-1 14:19 編輯 ]

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-1 13:41 發表

趕得切中秋BBQ喎!!嘻嘻!!

係呀,我地都唸住去下,好似舊歷8月14晚,right?!

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-1 16:00 發表

係呀,我地都唸住去下,好似舊歷8月14晚,right?!

我係唸住好多人都鍾意係門口攪BBQ!
妳意思係咪條村有活動?咁我就唔清楚lu!

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-1 16:18 發表

我係唸住好多人都鍾意係門口攪BBQ!
妳意思係咪條村有活動?咁我就唔清楚lu!

我知道好似8月14晚條村搞中秋晚會嘛,歡迎所有原居民or村民參加,好似有人唱下歌同埋有自助餐食,妳地會唔會去呀?

首頁

尾頁

跳至