跳至

首頁
12345...10

尾頁

洋房

想問翠茵小宇宙幼稚園如何?
想報N1 !

Thx

複式洋房

你好呀~我女女N1都係呢間讀架, 都OK 架, 呢一年我見女女都學到野而家好開心, 佢仲同D同學仔好FD 天。

係呀, 我有冬夏季校服同埋書包架, 如你有興趣PM 我啦

複式洋房

想問翠茵小宇宙幼稚園如何

Hi ALL,

我都打算比囡囡讀翠茵N1, 我都有興趣呀已經PM左你。謝!

VLSL
http://lilypie.com/create_baby_days.php?e=MEmm

洋房

是否九月報名? 幾號? 有乜帶?寄OR 親身交

THX

原文章由 vlsl 於 08-8-26 23:47 發表
Hi ALL,

我都打算比囡囡讀翠茵N1, 我都有興趣呀已經PM左你。謝!

VLSL

複式洋房

我同仔仔今日第一日返學, 感覺好好!
但係英文都幾深, 今日教AFOR APPLE, AIRPORT, ANT, AEROPLANE AND AUTUMN.
我諗對一個剛滿二歲的BB仔係有難度, 不過返學就好開心.

大宅

我都預備幫仔仔報翠茵 n1, 好擔心競爭大, 爭唔入
請問有咩收生標準呢?
可唔可以分享下interview經驗(大人 and/or 仔女) 呢? Thanks.
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

大宅

問過係8 Sept 開始有表玀 or 網站download
原文章由 waterlai0103 於 08-9-1 10:58 發表
是否九月報名? 幾號? 有乜帶?寄OR 親身交

THX
My lovely boy Andrew was born!

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

我個大囡早兩年讀, interview 都無乜特別, 對於一個兩歲都未夠 ge 小朋友黎講, 有乜好 in 丫...都係比 d 玩具佢玩 (入圖形果d), 同佢傾下計咁囉, 基本上都實收, 唔駛擔心~

原文章由 viv-viv 於 08-9-1 16:53 發表
請問有咩收生標準呢?
可唔可以分享下interview經驗(大人 and/or 仔女) 呢? Thanks.

複式洋房

原文章由 viv-viv 於 08-9-1 16:53 發表
請問有咩收生標準呢?

HI

我女女都係舊年讀pn, interview 都係好簡單, 我就覺得多數都會收既, 所以你唔駛咁擔心, 只要你早d apply 就可以了~

洋房

大約學費幾多錢? N1 and K1

原文章由 piktat 於 08-9-2 09:39 發表

HI

我女女都係舊年讀pn, interview 都係好簡單, 我就覺得多數都會收既, 所以你唔駛咁擔心, 只要你早d apply 就可以了~

男爵府

PN: $3050 (local) ; $3550 (international) per month for this year.

大宅

Hi Polly627,

我個囡返左一個月啦,佢話返學好好玩,唔知會唔會同你仔仔係同班同學仔呢.

上個星期學校比返本手册同書本,先知已經教左英文A FOR,APPLE,ANT,中文教左"人".我真係完全無想過會今早教.

原文章由 Polly627 於 08-9-1 13:17 發表
我同仔仔今日第一日返學, 感覺好好!
但係英文都幾深, 今日教A字FOR APPLE, AIRPORT, ANT, AEROPLANE AND AUTUMN.
我諗對一個剛滿二歲的BB仔係有難度, 不過返學就好開心. ...

大宅

前幾日問過有位BK媽媽07-08讀n1有5班

請問今年08-09 有幾多班n1呢?
local同international分別幾多班?
我想仔仔讀local班因為62唔多鍾意個孫變唐番,第日K1-K3, 小學都要搵主流學校/比較唔似ESF既直資學校...

thanks

複式洋房

[quote]原文章由 viv-viv 於 08-9-2 13:04 發表
前幾日問過有位BK媽媽07-08讀n1有5班

我琴日陪佢返學只係見到PNA, PNB & PNC 三班之喎!唔知仲有無其他班,佢得一班國際班, 已全FULL. 不過讀全ENG 國際班我同你想法一樣都覺得中ENG都好重要,所以我揀主流班
主流班普通話同英文都有, 小朋友返學好開心.

複式洋房

IVY 我個仔讀PNB , 唔知係咪同你個女一班呢. 你之前有無同個囡返學呀!
我覺得間學校都幾好, 老師都好好. 最衰就係無學劵.

大宅

Polly,真開心係同班同學仔,PNB班裏有分AM班及全日班,你係返那一班?之前學校安排左頭四日可以陪上堂(一小時),因我要返工,就要求第二星期開始返全日.
SO FAR,返左一個月,我都覺得間學校幾好,囡囡開心,日日放學會唱歌∕講多左英文,教返我玩遊戲∕做運動,可能有學劵又未必有今多野教.

學校個網站會係8/SEP重開,希望可以知道更多小朋友在學校裏的情形.

複式洋房

原文章由 Ivy18018 於 08-9-3 13:54 發表
唱歌∕ ...

我個仔昨天拖住個短頭髮, 肥肥地, 右邊夾咗個頭夾的靚女跳舞,唔知會唔會係你個女呢!陪佢地返學好開心, 你有無做燈籠參加比賽呀! 我而家努力緊呀!希望可以如期完成.學校有家長會又有旅行, 我都覺得幾好.

伯爵府

好媽媽勳章

請問知唔知國際班下午班full左未?

大宅

我知坑口翠茵國際班下午班就未full.

原文章由 easybring 於 08-9-3 16:14 發表
請問知唔知國際班下午班full左未?

大宅

嘩今年3050,我舊年都係2800,加咁多.如果唔比較翠茵都ok唔錯的學校,但如果比較起出面有名的幼稚園都係差d.

首頁
12345...10

尾頁

跳至