自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我樓上有個C9朋友, 當日因為我地兩個女讀同一間學校, 咁大家樓上樓下, 又係全職媽媽, 所以就做左朋友..............開頭都無乜野, 一齊買餸揍女, 點知後來先知佢D特別野........

佢原來係好自私既人, 經常推住BB車(其實個女都4歲半)去SOGO shopping, 夜到11點先返屋企, 佢話個女有車坐唔會攰....

個女成日病, 仲有哮喘底, 但每次個女病, 只要無發燒, 佢都推個女去返學去傳染人.......

曾經個女中過肺炎連球菌, 出院後醫生叫佢最少俾個女休息7日先返學, 佢堅持第二日揍個女返學..........

之前我都以為佢有得救, 仲成日勸佢唔好咁樣揍女, 可以講既做既我都做左.......但佢真係好有問題.........最近係第二個家長口中得知, 佢個女出水豆, 但佢竟然推住個女出左銅鑼灣行街, 仲要返埋學校攞功課, 大佬, 佢個女出水豆出左都唔知有無3日, 就帶住個女周街哨...........仲要同人講佢個女打左針出得少, 7日後就可以返學..........今日佢竟然帶個女去學ballet(佢同我個女係同一個地方同一班).........我清楚見到佢個女未甩蕉架!!!!!!!雖然我一家大細都出哂水豆, 但我真係好嬲, 佢咁樣會傳染人架, 自私精

大宅

呢種人真係自私,我女歲幾時出水痘,就係被呢種自私架人帶小朋友去遊樂場染到。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

果位太太又真係好過份喎...佢只係顧自己都唔顧下個小朋友既...有車仔坐都唔及係床度休息咁舒服啦...

重要自私度..小朋友有傳染病都要帶佢周圍去?

大宅

Really ridiculous! This world has such an irresponsible mumummy! Actually, the school principal or teachers should give advice to her.

大宅

佢真係冥頑不靈到
不過小朋友早D出水豆都係好事, 無咁辛苦
原文章由 美維 於 08-10-5 00:06 發表
呢種人真係自私,我女歲幾時出水痘,就係被呢種自私架人帶小朋友去遊樂場染到。

大宅

畀面勳章

甘都得架....點做人牙媽架佢

大宅

佢無得救架啦, 我個日係樓下食早餐, 親眼見到佢同個女坐係大家鑊食野, 我話佢個女唔應該出街亦唔應該吹風, 你估佢點答我? 佢話佢都要食野, 屋企無野食喎, 仲話佢一個人揍一定去邊都要同埋個女去

原文章由 月希 於 08-10-5 00:07 發表
果位太太又真係好過份喎...佢只係顧自己都唔顧下個小朋友既...有車仔坐都唔及係床度休息咁舒服啦...

重要自私度..小朋友有傳染病都要帶佢周圍去?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好自私+不負責任

原文章由 cjessjess 於 08-10-5 00:15 發表
佢無得救架啦, 我個日係樓下食早餐, 親眼見到佢同個女坐係大家鑊食野, 我話佢個女唔應該出街亦唔應該吹風, 你估佢點答我? 佢話佢都要食野, 屋企無野食喎, 仲話佢一個人揍一定去邊都要同埋個女去

...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

行到咁耐街既,乜得佢咁多野睇同咁多野買呀.?
有錢就帶囡囡睇下多幾次醫生..等佢快d斷尾啦.
佢有冇腦嫁.佢自己病都唔舒服啦.
更何況個小朋友:;pppp:

大宅

我已經疏遠佢, 話不投機半句多.......
再講, 我唔想我D女俾人傳染
原文章由 wong2323 於 08-10-5 00:18 發表
好自私+不負責任

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我路過的,見到講開出傳播病菌,我遇過一個......!

當日,我係一間買小朋友衫o既舖頭裡面,見一個大6c9拖住佢個出緊水豆o既女係到揀緊衫,咁我聽到老闆娘同佢講“依你女女出緊水豆喎!都未結焦,你仲帶佢出嚟!唔驚咩?”佢居然答,驚咩呀?你出咗未呀?未出仲好!一齊啦!我當時即刻望一望個大6c9,之後即刻放低件衫,離開o左間舖!乜d人咁自私o架!有無公得o架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cjessjess 於 08-10-5 00:15 發表

...

咁自私嫁,個女病都同佢出街,仲要返學校tim

大宅

佢個女講野比較慢, 從來唔會多野問, 咁佢推住個女係咪好free先?
佢試過帶個女去打邊爐飯局, 仲話個女乖, 唔會阻住佢同朋友傾計
原文章由 lovejy 於 08-10-5 00:20 發表
行到咁耐街既,乜得佢咁多野睇同咁多野買呀.?
有錢就帶囡囡睇下多幾次醫生..等佢快d斷尾啦.
佢有冇腦嫁.佢自己病都唔舒服啦.
更何況個小朋友:;pppp:

大宅

叫佢死返大陸啦, 可唔可以報警架.......都癲架
原文章由 廉媽 於 08-10-5 00:23 發表
我路過的,見到講開出傳播病菌,我遇過一個......!

當日,我係一間買小朋友衫o既舖頭裡面,見一個大6c9拖住佢個出緊水豆o既女係到揀緊衫,咁我聽到老闆娘同佢講“依你女女出緊水豆喎!都未結焦,你仲帶佢出嚟!唔驚咩?”佢居然答,驚咩呀 ...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係咪佢少同個囡溝通搞到佢講野有問題呀.

子爵府

原文章由 cjessjess 於 08-10-5 00:00 發表
我樓上有個C9朋友, 當日因為我地兩個女讀同一間學校, 咁大家樓上樓下, 又係全職媽媽, 所以就做左朋友..............開頭都無乜野, 一齊買餸揍女, 點知後來先知佢D特別野........

佢原來係好自私既人, 經常推住BB車( ...

咁arm既!我囝囝同學媽咪又係咁架,佢個女又係成日病,但就照比佢返學,攪到傳染哂比其他同學仔,佢又係成日鍾意帶個女出街shopping,我咪好言相勸,叫佢唔好成日同個女出街,出面d人多,空氣又唔好,個女仲細,抵抗力又低,好容易比人傳染到而生病,點知佢話佢好悶,成日屈在家好辛苦喎,個女訓係bb車,佢去邊都得喎,真激死!

大宅

BINGO! 簡直一模一樣............
一樣米養百樣人真係好岩, 我起初係覺得佢個女好可憐, 俾個亞媽咁攪法, 都想感化下佢.........宜家E E只好講聲無能為力啦......
原文章由 surewin 於 08-10-5 00:28 發表

咁arm既!我囝囝同學媽咪又係咁架,佢個女又係成日病,但就照比佢返學,攪到傳染哂比其他同學仔,佢又係成日鍾意帶個女出街shopping,我咪好言相勸,叫佢唔好成日同個女出街,出面d人多,空氣又唔好,個女仲細,抵抗力又低,好 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

其實我地普通人係唔怕人生水豆架, 小朋友惹到都唔係咩大不了, 最多早D出, 出左仲好, 之但係如果大肚婆惹到水豆係會影響個胎架, 所以我仔生水豆時我連同佢去睇醫生都搵D少人既路來行, 費事惹到人, 平時都少出街.

你鄰居咁自私既人, 人都唔好同佢做朋友了, 費事教壞你個女啊~

大宅

有冇搞錯o架佢!佢根本都唔理個女o既感受!根本就唔陪做人阿媽!

伯爵府

好媽媽勳章

做佢個囡都好慘!

首頁

尾頁

跳至