夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公話鍾意左第二個,想同我分開,我係full-time mom,唔想小朋友受傷冇左個family,但人地都開到聲,我都要求過比多次機會,但佢真係好想分,我好無奈!

(近日當我唔抱任何希望時,佢對我又好番d,又同你講大家一齊去旅行,又暗示同你仲會一齊,究竟點呀,我唔想再hurt多次呀!)

[ 本文章最後由 twobbma 於 08-10-14 19:50 編輯 ]

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

講好條件, 你唔想分都唔得, 就算你留住佢, 個家庭已經唔完整, 咁樣對小朋友一樣唔好, 我唔明點解你要叫佢比多次機會...我都明白你唔想分開, 但係錯個個又唔係你, 唔係想打擊你, 但係, 我覺得呢D男人, 留住黎都無用, 講好條件, 而家最重要都係錢, 咁你地有無買樓之類....

男爵府

錯既係佢,點解你要求佢比機會你呀?
casllsac 該用戶已被刪除

大宅

我叫佢比多次機會係我知我有小朋友之後將d時間放晒係佢地身上,我知我脾氣唔好,好多時會將d壓力放左係佢到,但我以為佢會明白,會體諒.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係呢個時候, 你仲覺得你錯?
邊個媽咪唔將時間放哂係小朋友身上?
如果佢係愛你, 就會早早同你去商討問題, 然後去解決問題, 唔係好似而家咁去鍾意第2個黎增加問題
你而家唔好表現得自己係弱者, 要堅強D, 總之同佢傾好條件就叫佢走

原文章由 twobbma 於 08-10-7 17:44 發表
我叫佢比多次機會係我知我有小朋友之後將d時間放晒係佢地身上,我知我脾氣唔好,好多時會將d壓力放左係佢到,但我以為佢會明白,會體諒.

大宅

我知你的好意,不過發生得太突然啦,我真係唔知點好!

象牙宮

你要上黎話比我地聽你發生咩事呀, 唔好亂諗野, 堅強D, 我地會支持你

大宅

多謝,但我都唔知每日點過,佢遲d返我又會諗佢係咪去左拍拖,每日都好難過,我又冇經濟能力,屋企又冇人知,只可以同朋友傾.

象牙宮

慢慢黎啦, 你小朋友幾大呀, 所以叫你同佢講好條件, 既然留唔住個人, 起碼有D錢旁身
你唔好諗咁多野喇, 我都明白你既感受, 亦知道幫唔到你D咩, 唯有係度陪下你
我相信好人會有好報, 個陣我媽咪忍受左我老豆包2奶十幾年, 佢都算好野, 後尾我媽咪趕左我老豆走, 而家我媽咪不知幾嘆, 鍾意去旅行就去旅行, 我同家姐又大哂, 都算係响清福, 我媽咪仲有男朋友添呀, 我地都好支持佢架

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

你認為值得咪得
但你要記住你冇錯,錯嘅真係佢.

但你要堅持你想法去做
係真係好難去行.同好難忍受

大宅

多謝你地關心,我諗而家我要搵社工輔導自己的情緒先,唔想影嚮小朋友.

珍珠宮

好媽媽勳章

你做得好好.岩冷靜地面對
大前提我都會為了小朋友在先
加油

侯爵府

原文章由 twobbma 於 08-10-7 20:01 發表
多謝你地關心,我諗而家我要搵社工輔導自己的情緒先,唔想影嚮小朋友.

樓主,
如果佢都唔愛你....又捨得個大好家庭....你就隨佢law...現在...你只可以做....
1...輔導左情緒先...因為在情緒波動時...往往會作出..錯誤
決定/行為.
2...要考慮經濟環境.(對方可給幾多膳養費,身家有幾多).
3...小朋友撫養權.

唔好浪費時間傷心la...你仲有好大段路要行架...

大宅

沒錯, 先處理情緒, 小朋友對媽媽的情緒很敏感,吾好影響他/她.

男爵府

點解男人總有無數藉口去支持自己越軌的行為.
樓主, 錯不在你. 堅強

民房

努力啊! 会支持你, 有唔开心的时候, 就上来呻下.

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,
唔好再留戀一d唔值得留戀嘅嘢啦! 我知道這段時間, 日子一定很難過, 但你一定要堅強地站起來, 你的小朋友是很需要你呀!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

雖然現在很辛苦,但支持你

首頁

尾頁

跳至