自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

輸不起莫購買,
打人面先自打,
贏了錢偷偷笑,
要是這先自問.
人欲冇求何需求,人若有求何處求-------------------------天下烏鴉一樣黑,利益衝突起爭端-------------------------鏗得一蚊得一蚊,鏗鏗埋埋等你坤-------------------------別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿,若然比你看得穿,你會比我更加癲

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咩叫做唔係偷唔係搶
我真係暈哂
有咩事就叫政府賠
政府賠即係所有香港人賠
大家有錢記得唔好做生意
炒股呀買基金銀行債券
有咩事大叫乜乜乜落台
我唔係偷唔係搶
政府就會賠錢
銀行賠唔足政府倒貼

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 candy5 於 08-10-8 07:06 PM 發表
本人今年廿幾,但我已輸左200k:(:(無左一年的人工,其中有150k 係輸左係warrants

我都係只怨自已,怨自已無做好功課~

如果有得陪,我都會覺得我係比輪窩誤導左~,~' ...

係呀.... 我覺得 d 人成日都輸打瀛要係唔得, 成日話人地無講咁自己有無問先. 好似買電器咁有咩功能啱唔啱自己, 仲有好似話有 d 人將自己大部錢都買落去, 有無唸過有起事上黎真係咩都無晒. 投資的嘢點都有風險, 就算人地話低風險都仍然有風險. d 錢係要黎養老就更加要小心. 後生的輸左可以再搵番, 但係年齡大就真係搵唔番架啦. 你都唔好咁唔開心, 你仲後生可以搵得番 d 錢, 今次就當買個教訓, 以後要小心 d 啦.....

大宅

畀面勳章

輸 不起莫購買,
打 人面先自打,
贏 了錢偷偷笑,
要 是這先自問.

樓主好文采喎

別墅

輸打贏要

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

如果要陪,97年金融風暴,樓市負資產,個d係咪應該又陪呢?

伯爵府

其實我唔係好明點解d人會要政府賠嘅?

如果真係有誤導,銀行要賠就話啫,關政府咩事?

別墅

根本每10年就一個循環,分散投資就最好,輸都輸得冇咁金,輸左,下次咪做好功課再來,又或者輸到個心都怕,咪唔好買law。
總之.........所有野都係自己決定承擔,唔好指意人地來救你.......又冇人迫你買,買左又屈人地冇講清楚,都打橫來。
為自己的夢想而去想,到自己想到的地方,做自己想做的事。 因為你只有一次的人生及一次的機會去做這全部的事。

水晶宮

我都係想講呢句!
原文章由 es0099 於 08-10-8 19:14 發表
輸打贏要

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

洋房

同意 , 同意 , 我輸 窩輪都唔少 , 政府幾時賠返比我呢 ? 不如我地一齊上街啦

洋房

同意 , 同意 , 我輸窩輪都唔少啦 , 政府幾時賠返比我呢 ? 不如我地一齊上街啦 , 還我血汗錢

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 21520826 於 08-10-8 19:17 發表
其實我唔係好明點解d人會要政府賠嘅?

如果真係有誤導,銀行要賠就話啫,關政府咩事?

有咩事就賴政府無管理mouth:
而家仲大有層壓式存在
大把人被呃
咁又叫政府賠償啦

翡翠宮

畀面勳章

原文章由 <i>咸濕大師</i> 於 08-10-8 19:15 發表

咪係,當年我仲係俾董建華誤導我,話係買樓時機我先入市,結果

我俾前特首誤導呀,要賠都賠俾我地先啦。

禁止訪問

回覆 #14 mother904 的文章

子爵府

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-10-8 19:07 發表
咩叫做唔係偷唔係搶
我真係暈哂
有咩事就叫政府賠
政府賠即係所有香港人賠
大家有錢記得唔好做生意
炒股呀買基金銀行債券
有咩事大叫乜乜乜落台
我唔係偷唔係搶
政府就會賠錢
銀行賠唔足政府倒貼
...

咪係,本來有D同情果班所謂苦主,但越來越覺來有部分人貪得無厭,贏錢自己袋,輸左錢竟然要納稅人賠,仲講明要賠十足!

子爵府

好媽媽勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 viewer 於 08-10-8 19:33 發表

咪係,本來有D同情果班所謂苦主,但越來越覺來有部分人貪得無厭,贏錢自己袋,輸左錢竟然要納稅人賠,仲講明要賠十足!

之前賣哂廣告
放入銀行就算倒閉最多可獲十萬賠償
當佢地入哂果D錢落銀行都係賠十萬O者
點解要賠十足?
而家買債券播
債券係咩都未知點解佢地會買?
我唔信有咁多蠢人,咁多誤導

要怪只可以怪自己投資失敗

禁止訪問

回覆 #18 揚莉煒媽咪 的文章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 咸濕大師 於 08-10-8 19:15 發表

係呀,我第一個排隊去叫人賠番比我

首頁
12345...6

尾頁

跳至