親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我初4/初7去自遊行呀, 你地訂o左機票&酒店未呀?
宜家淨係ANA出o左零晨機價錢咋...HK$3,700 + tax, 我想睇埋JAL咩價錢呀~

[ 本文章最後由 蘇樂B 於 08-10-13 10:18 編輯 ]

大宅

oh!3700+tax ar?

i plan to go there on x'mas...而家D旅行社未有票價, 請問何時才能購得"較平"的ticket??? (目標: 羽田0晨機票, air india 大阪 ... ...)
大家幾時訂票? 大約要幾$??? thx!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 (watermelon) 於 08-10-4 10:23 發表
oh!3700+tax ar?

i plan to go there on x'mas...而家D旅行社未有票價, 請問何時才能購得"較平"的ticket??? (目標: 羽田0晨機票, air india 大阪 ... ...)
大家幾時訂票? 大約要幾$??? thx! ...

我hk3,700呢個價錢已經係non-high seasons price, x'mas一定要加附加費, around HK$1,200以上...

其實宜家ANA都出到09年3月尾價錢, 應該有o架喇, 你可以try下priceline~宜家好多人已經book左christmas + cny o既機票, 零晨機仲好搶手, 所以要快喇~

[ 本文章最後由 蘇樂B 於 08-10-4 10:32 編輯 ]

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

btw, 我都訂o左初7o既機票o架喇....多數初4都唔會出發, 因為拜年拜唔切~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

蘇樂B

初七係咪 2月1日呀!!
我係 8 月尾已經HOLD左ana凌晨機但淨票價錢係$4900+tax
你個價錢係邊樹出架!! JAL 都應該 FULL 晒 LA

原文章由 蘇樂B 於 08-10-4 10:31 發表
btw, 我都訂o左初7o既機票o架喇....多數初4都唔會出發, 因為拜年拜唔切~

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-10-4 23:59 編輯 ]

大宅

http://www.jalselect.com.hk/news.html?code=HNDTKT

don't know 附加費 how much ???mouth:

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-4 23:51 發表
蘇樂B

初七係咪 2月1日呀!!
我係 8 月尾已經HOLD左ana凌晨機但淨票價錢係$4900+tax
你個價錢係邊樹出架!! JAL 都應該 FULL 晒 LA

係呀, 2月1日~我係自己用開o既travel agent出o架...佢話JAL價錢未出喎, ANA就係HK$3,700 + TAX囉, 我都HOLD晒位喇~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我自己trave agent quote HK$3,700 + TAX
uwants果度有個travel agent都係quote HK$3,700 + TAX

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=6184589&page=14#pid101076723

伯爵府

我24/12-30/12東京
西北$4500 + tax
星期五是無飯主婦日

子爵府

係我睇錯呀!! 我係去北海道..唔係東京 ha ha

我都係用自己 trave agent ..
$4900+tax
我去程 香港>羽田>函館 回程 札幌>羽田>香港呀!!
我係呀!!因為由函館玩落札幌酒店已經上網 book 晒

原文章由 蘇樂B 於 08-10-5 12:02 發表
我自己trave agent quote HK$3,700 + TAX
uwants果度有個travel agent都係quote HK$3,700 + TAX

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=6184589&page=14#pid101076723

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-10-5 15:00 編輯 ]

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-5 14:53 發表
係我睇錯呀!! 我係去北海道..唔係東京 ha ha

我都係用自己 trave agent ..
$4900+tax
我去程 香港>羽田>函館 回程 札幌>羽田>香港呀!!
我係呀!!因為由函館玩落札幌酒店已經上網 book 晒

...

你就好啦....我本來都係去北海道o架, 不過老公驚阿囡太凍頂唔順, 阿囡又第一次遠行所以揀easy d o既東京喎~本來我係2月8日出發去7日北海道, 撞正個雪祭o架嘛....宜家冇lu~

你係咪都係2月1日出發??ana? 咁去程咪會同一班機囉...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 adacheung1972 於 08-10-5 14:10 發表
我24/12-30/12東京
西北$4500 + tax

你個price算ok啦...唔錯呀~酒店book o左未呀?

公爵府

好媽媽勳章

我就想年29出發(JAN23)去大阪
但撞正D 附加費. CX 大人$1850
三人加起附加費好甘, 仲考慮中.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 phoebepanpan 於 08-10-5 18:51 發表
我就想年29出發(JAN23)去大阪
但撞正D 附加費. CX 大人$1850
三人加起附加費好甘, 仲考慮中.

嘩~真係好金呀....你係咪諗住去shopping買福袋呀??

公爵府

好媽媽勳章

回覆 #14 蘇樂B 的文章

福袋! 同事話月尾去可能冇得買啦
新年去係因為阿仔一月中考試, 月尾去咪prefect 囉, 但附加費貴成咁!

而家又睇下x'mas 去又行唔行得通
x'mas dec 21出發priceline cx package 都係加$1050, 都冇新年咁傷
但dec 26-30回程應該都冇位lu,
明天要趕快call ms mok check 下

子爵府

我係2月1日出發呀!!搭 ana 去程我地係同一班機
我 2月7日回程..咁回程同唔同一班機呀!!
4/2 雪祭已經開始...我可以睇到雪祭呀

原文章由 蘇樂B 於 08-10-5 18:19 發表

你就好啦....我本來都係去北海道o架, 不過老公驚阿囡太凍頂唔順, 阿囡又第一次遠行所以揀easy d o既東京喎~本來我係2月8日出發去7日北海道, 撞正個雪祭o架嘛....宜家冇lu~

你係咪都係2月1日出發??ana? 咁去程咪會 ...

伯爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-5 18:20 發表

你個price算ok啦...唔錯呀~酒店book o左未呀?

我地一家4 口, book左 民宿河本屋, 係大久保站, 即新宿隔離 yen10,500 一晚

我agent 話遲d再睇下夾唔夾到團票, 係下仲可唔可平d
星期五是無飯主婦日

伯爵府

係家煩緊一晚富士山河口湖溫泉旅館, 想房有露天風呂+富士山景, ,依家book左一間 , 一晚太約YEN70,000 ,成5000元一晚, 本來貴都唔係問題,因富士山真係好靚, 但係jalan 睇過其他日本人住後評語...有complant...咁又好似唔值hkd5,000一晚. 大家有無邊間好提議呀?

我book左相中第一間房呀.
http://www.mfi.or.jp/konansou/room.htm
星期五是無飯主婦日

子爵府

好似幾靚...
不如你係 bk 問下因為我之前見過有媽咪既 blog 有去富士山架!!
你問下有冇介紹比你

或者你 click 入去睇下, lee 個網大石兄可以幫人 book 日本酒店價錢唔係貴架!!
http://www.jpstay.com/phpBB2/index.php

原文章由 adacheung1972 於 08-10-5 23:02 發表
係家煩緊一晚富士山河口湖溫泉旅館, 想房有露天風呂+富士山景, ,依家book左一間 , 一晚太約YEN70,000 ,成5000元一晚, 本來貴都唔係問題,因富士山真係好靚, 但係jalan 睇過其他日本人住後評語...有complant...咁又好 ...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-5 22:37 發表
我係2月1日出發呀!!搭 ana 去程我地係同一班機
我 2月7日回程..咁回程同唔同一班機呀!!
4/2 雪祭已經開始...我可以睇到雪祭呀

我都係2月7日回程呀, 咪又同一班機囉~咁o岩o既

首頁
12345...13

尾頁

跳至