想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

my cycle is used to be regular in the pass, but from this July, it is not regular.

July - day 1 (18 Jul)
Sep - day 1 (2 Sept) : so it is a 47 days cycle
Oct - day 1 (4 Oct) : so it is a 32 days cycle

for this month, which day should I try ? Since if a 32 days cycle, today is day 15...

男爵府

用d仔, 量體溫. 如果有看醫生, 可以用H/S照下d卵泡, 大約知道幾時成熟.

今cycle 咪用最短cycle開始 & 最長 既cycle 結束排卵個日, 間住2日一次 DoDo

[ 本文章最後由 麥兜MaMa 於 08-10-17 08:32 編輯 ]

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

麥兜MaMa,
我想問下,如果我cycle 30-34日,應該day幾開始dodo呀?
我前日day9開始下腹有少少聚,今日day 11,用排卵紙驗過,有2條淺紅線,甘即係點呀?

複式洋房

I have ordered d仔, but not arrive yet...

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-17 08:30 發表
用d仔, 量體溫. 如果有看醫生, 可以用H/S照下d卵泡, 大約知道幾時成熟.

今cycle 咪用最短cycle開始 & 最長 既cycle 結束排卵個日, 間住2日一次 DoDo

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 babyfcs88 於 08-10-17 08:48 發表
I have ordered d仔, but not arrive yet...

你去藥房買一盒排卵紙用住先啦....我前幾日去買,1盒/7條,AUD$40,雖然貴過D仔,但好過你錯過好時機啦!係咪?
你D分泌體點ga?
我今日分泌體明顯比尋日多,但又未到最多,只係有濕潤既感覺,但我覺得都應該差不多排卵ga啦.....所以呢排要勤力D開工

複式洋房

Did you buy "clearblue" ?? Me also今日分泌體明顯比尋日多,但又未到最多,只係有濕潤既感覺...

But had anyone that try the first time after using D仔, then bingo ??

原文章由 pigpig 於 08-10-17 08:52 發表

你去藥房買一盒排卵紙用住先啦....我前幾日去買,1盒/7條,AUD$40,雖然貴過D仔,但好過你錯過好時機啦!係咪?
你D分泌體點ga?
我今日分泌體明顯比尋日多,但又未到最多,只係有濕潤既感覺,但我覺得都應該差不多排卵ga啦.....所以呢 ...

琥珀宮

原文章由 babyfcs88 於 08-10-17 09:10 發表
Did you buy "clearblue" ?? Me also今日分泌體明顯比尋日多,但又未到最多,只係有濕潤既感覺...

But had anyone that try the first time after using D仔, then bingo ??

我買果牌子:Disvover
如果分泌開始增慢慢增加,甘應該距離排卵日子唔太遠,所以除左用排卵紙外,都要好好留意分泌物。
以我自己為例,排卵前,我會其中一邊卵巢位置有敕痛感覺,跟住就會有蛋清狀既分泌物。

複式洋房

蛋清狀 ?

原文章由 pigpig 於 08-10-17 09:16 發表

我買果牌子:Disvover
如果分泌開始增慢慢增加,甘應該距離排卵日子唔太遠,所以除左用排卵紙外,都要好好留意分泌物。
以我自己為例,排卵前,我會其中一邊卵巢位置有敕痛感覺,跟住就會有蛋清狀既分泌物。 ...

琥珀宮

原文章由 babyfcs88 於 08-10-17 09:25 發表
蛋清狀 ?

即係好似蛋白狀

首頁

尾頁

跳至