論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

個工人生日..你地會唔會送野比佢OR 比封利是佢??
定係扮唔知當無事發生呢..??

大宅

當乜事都無,因為我們的boss也不會送生日禮物給我地.

大宅

me too!

原文章由 咩咩豬 於 08-10-17 11:40 發表
當乜事都無,因為我們的boss也不會送生日禮物給我地.

複式洋房

而家用緊個菲傭都ok. 剛剛佢生日, 買左個蛋糕比佢同封左二百蚊利是比佢.

當然如果唔好, 一早唔用啦. 仲生乜嘢日.

大宅

給一封$100利是加一個蛋糕,姐姐當時剛剛做了兩個月,表現都ok。

男爵府

一個蛋糕+ 一封$100利是
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

別墅

我又唔覺得佢好好...有時唔夠細心..我個仔都唔點跟佢o既..
咁係唔係當咩事都無就算..(但係今早番工前見到佢同佢講左happy birthday 喎)...

大宅

原文章由 韜韜b 於 08-10-17 12:40 發表
我又唔覺得佢好好...有時唔夠細心..我個仔都唔點跟佢o既..
咁係唔係當咩事都無就算..(但係今早番工前見到佢同佢講左happy birthday 喎)...

我果個做咗三個月,中間好唔愉快甚至想炒佢,但後尾佢改過,表現唔算係太好,但勝在聽話同無黑面,我原本唔打算送,但佢對我囡囡都ok,所以送件100蚊以內既衫俾佢。

男爵府

做得好咪送份禮物俾佢,做得衰當冇事發生
原文章由 韜韜b 於 08-10-17 11:33 發表
個工人生日..你地會唔會送野比佢OR 比封利是佢??
定係扮唔知當無事發生呢..??

別墅

其實我而家叫緊我個agent 幫我搵工人..因為我lee 個工人做野唔細心. (試過一次煲完魚粥有條幾長下o既魚骨, 同埋好幾次洗亞b d 奶樽, 蒸埋喇..都仲有d 奶跡...話佢做得唔乾淨仲要黑面番我..)
係最近叫做好左小小小小....
咁其實我係唔係就咁就算啦..唔好送野比佢喇..

複式洋房

封利是俾佢。

珍珠宮

我只會生日蛋糕 + 我唱既生日歌送比佢~ 嚇C佢~~ he he~

利是一定唔會~ 佢又唔中國人, 唔明利是的義意~ 佢地只會奇怪做乜送$我洗~

水晶宮

我完全唔會留意佢幾時生日

洋房

會給她驚喜, 生日蛋糕+一份禮物.

侯爵府

我lee兩年都係封 $100 利是比姐姐

禁止訪問

大宅

我都有買蛋糕俾佢架, 話時話, 佢就來生日天喇, 其實想買埋禮物架, 不過唔知買mug 所以冇買.

我小朋友及我生日, 佢都有送禮物俾我地架, 佢真係破費喇, 我成日叫佢慳番d $$, 怕佢冇$$.

子爵府

原文章由 Siuchoi 於 08-10-17 13:27 發表
我只會生日蛋糕 + 我唱既生日歌送比佢~ 嚇C佢~~ he he~

利是一定唔會~ 佢又唔中國人, 唔明利是的義意~ 佢地只會奇怪做乜送$我洗~

"唔明利是的義意",咪傻啦.佢地有錢開眼點會唔明

大宅

我係佢生日當晚12點, 攞個蛋糕出黎, 冧住比個驚喜佢,
點知佢仲話, 吓? 唔係呀嘛? 點解咁架?
mum, 我傾日先至birthday喎?
第2朝我同老公阿女去狄士尼,
因為問過佢話佢唔去,
所以我仲封左$300利事比佢,
等同一張門票價錢,
佢淨係話多謝, 但個樣都無特別開心,
佢做野仲差左,唔夠一個禮拜仲比我抄埋,
原來佢一早己搵定agent想走,
早知佢咁衰就唔鬼理佢生唔生日........

原文章由 Carol601016 於 08-10-17 19:19 發表
呢兩年我都有買禮物+利是,佢好開心咁話:mum, you still remember my birthday?我對佢好,佢都會對我我對仔女好啦
喜樂的心,便是良藥;
優傷的靈,使骨乾枯. (箴 17:22)

大宅

佢生日我咪係屋企開個小形生日會.當食埋晚餐...佢不知幾開心...不過始終都係留唔住.學壞哂..

首頁

尾頁

跳至