自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

點止跌三成呀, 直頭跌咗一半有多啦, d零售奸商摶大霧
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-17 16:01 發表
豬肉批發價跌3成零售不減

食物及衛生局長周一嶽表示,豬肉批發價已回落3成,但零售價格沒有相應降低。

周一嶽表示,豬肉批發價由 ...

禁止訪問

大宅

不嬲成日博大霧架啦!最緊要五豐行加價,買手就好高調話佢地加價,扮哂羅賓漢咁話罷買,然後話同五豐行開完會,無可奈何下要轉嫁返俾市民,五豐行加一百紋擔,零售價每斤加兩紋,試過幾次都係咁。我可能離開得學校太耐,唔知道現在一擔=五十斤:;pppp:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

冇計架, 妳又奈佢唔何, 一係團結d, 全港罷買豬肉囉;
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

有冇搞錯

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-17 04:08 PM 發表
超市無減, 連肉擋都無減喔,

李生間pk減左好耐喇!我買瘦肉同梅頭都係$24.x 一斤。
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

唉....同油價一樣, 有加冇減
全新hp officejet printer~只售$1250 有意者請pm我!

民房

一早發現零售價無跟批發價減好耐啦
錢就佢地賺晒:;pppp:
D豬肉仲唔知係咪走私豬肉添:;pppp:

子爵府

畀面勳章

:;pppp:

禁止訪問

大宅

都有名你叫"奸商",又點會減呢~~

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係呀, 嘅然貴嘅妳哋都畀得起, 咁做乜要減價喎, 賺多D旁身好過啦。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 ntefamily 於 08-10-17 04:47 PM 發表

百佳好似用LB計, $24/LB = $32/斤

唔係,我今日買個d瘦肉係21蚊一磅計,唔係冰鮮。

超級版主

原文章由 KITKITDaddy 於 08-10-17 04:51 PM 發表

Sorry.... 您要睇清楚究竟係一斤定一磅喎!! PK 好早將單位由斤轉做磅, 搏主婦睇唔到同唔識計喎!! mouth:mouth:

PK = 奸商表表者

我知,所以我先會咁講。

初初加價時好衰,平時用斤佢轉磅,搞到買左貴野都唔知。

禁止訪問

超級版主

sorry!係我發雞x,係冇轉斤,不過係長期85折,所以21蚊磅,即27.x一斤左右。

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-10-17 17:20 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至