自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我部printer唔知做咩而家print野有d一行行...邊度有得整?會唔會整仲貴過買部新呢???

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

係laser printer定係ink jet printer?

牌字或知唔知個墨盒包唔包頭?
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

可能係有d噴墨嘴塞左,如果係epson可以按下清潔噴墨嘴
原文章由 ophe1013 於 08-10-17 16:25 發表
我部printer唔知做咩而家print野有d一行行...邊度有得整?會唔會整仲貴過買部新呢???

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

hp好似有1年保養...但你小心問清楚價錢...
因買部cheap既都係幾百

伯爵府

無保養喇...係ink jet printer黎架,因我唔係用原裝墨...
牌子係brother...
最近一換左墨就咁,會唔會關d墨事呢?我用代用墨架...>.<

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唉!肯定關事,我都試過用代用墨塞左噴墨嘴....
原文章由 ophe1013 於 08-10-17 16:48 發表
無保養喇...係ink jet printer黎架,因我唔係用原裝墨...
牌子係brother...
最近一換左墨就咁,會唔會關d墨事呢?我用代用墨架...>.
唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

仲有漏墨情況呀,咁點算呀?係咪唔要得架喇部printer?

男爵府

實關墨事, 其實我無見過desktop inkjet 用代墨用得好架, 都唔知d墨水廠点做野架!!!

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

超級版主

你部機貴唔貴ga?因為整都要幾佰ga!
下次記得唔好用代用墨....因為而家d printer的 解像度dpi越高,
即噴墨嘴越細小,好容易塞......想平可以用同牌子水貨墨,.......及我見快圖美的孖裝墨都好平
原文章由 ophe1013 於 08-10-17 16:52 發表
仲有漏墨情況呀,咁點算呀?係咪唔要得架喇部printer?
唵嘛呢叭咪吽      

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一行行野~
一係無墨, 一係墨咀塞左
如果墨咀係獨立設計, 換墨果陣就會換埋墨咀, 例如hp機~
如果係墨咀係痴住個機~佢一塞左就 = 無救~ 例如epson機
我讀印刷~都做過印刷~
因為d代墨~我塞過無數咁多個printer!!!
代墨係唔係太好...

男爵府

咁想問下大家一用完printer會拎返d墨水同墨頭出黎?

我之前都試過printer完有一行行

老公就建議唔用個陣拎走d墨水同墨頭

要用先裝 果然 無再出現一行行
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

伯爵府

咁如果用返原裝墨係咪會無事呀???定無得救喇???

超級版主

如果已經塞左,就算現在用返原裝墨都應該出唔到
原文章由 ophe1013 於 08-10-17 21:50 發表
咁如果用返原裝墨係咪會無事呀???定無得救喇???
唵嘛呢叭咪吽      

大宅

去黃金買支洗墨頭水(約$20)一支,可能有得救的

首頁

尾頁

跳至