論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我由佢黎第二日開始巳晚晚都比一個生果佢,我媽咪話佢有好身體先可以幫你湊b. 我諗深一層又係.不過好攪笑,我有時都唔記得o甘多,試過唔記得比佢佢o係廚房好耐都唔出黎,仲好大力執
碗.我o係出面都聽見碗撞碗聲,我奇怪點解佢無lala發脾氣.諗諗下,係喎,係咪因為我仲未比生果佢呢??於是立刻去雪櫃羅比佢.佢食完就出黎啦.試過好幾次唔記得佢都係用o甘o既方法提我.不過唔明點解佢唔開口問我呢???仲有就係我c6好早期巳發覺如果一行埋佢身邊,佢就好大反應.即刻成個彈起同埋好似不知所措.我初時都不以為以.不過最近都覺得佢一見我地行過就o係度整d聲出黎,好似趕客o甘.奇奇怪怪.可能以為我地行過係想監視佢有冇做野啦.佢其實唔係差,做野都幾有條理.不過硬係鐘意做小動作.

大宅

我個姐姐唔鍾意食生果,所以唔會發生。

大宅

我家姐姐都係咁!!反而係我提佢要食生果!!

原文章由 anw620 於 08-10-17 17:09 發表
我個姐姐唔鍾意食生果,所以唔會發生。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我唔會配給俾佢,枱面有就食得。。。當然佢唔可以自己開個西瓜食啦!橙、萍果、桔、奇異果等細生果,隨便食!

我個人認為,一個橙都不外乎2蚊啫,佢身體好啲都係到啦。。。佢病咗,傳染俾啲細路或全家,條數仲難計!

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

禁止訪問

男爵府

冇,因99俾,有時99去街,我掛住睇細路冇俾佢食,佢都冇發脾氣
原文章由 BBTWIN 於 08-10-17 17:00 發表
我由佢黎第二日開始巳晚晚都比一個生果佢,我媽咪話佢有好身體先可以幫你湊b. 我諗深一層又係.不過好攪笑,我有時都唔記得o甘多,試過唔記得比佢佢o係廚房好耐都唔出黎,仲好大力執
碗.我o係出面都聽見碗撞碗聲,我奇怪點解佢無l ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常我會叫佢食橙, 奇異果, 梨....等, 咩多就食咩, 每日一個, 不過就算我唔記得叫佢食, 佢又未至於敢發脾四.

大宅

原文章由 emt1314 於 08-10-17 17:24 發表
我唔會配給俾佢,枱面有就食得。。。當然佢唔可以自己開個西瓜食啦!橙、萍果、桔、奇異果等細生果,隨便食!

我個人認為,一個橙都不外乎2蚊啫,佢身體好啲都係到啦。。。佢病咗,傳染俾啲細路或全家,條數仲難計! ...

如果我唔羅比佢,佢係唔會自己羅黎食o架.因為我都唔會特別同佢講叫佢隨便食,所以佢真係要我羅比佢先會食.我有諗過叫佢自己羅.但係我朋友話唔好做壞規矩,如果唔係佢就會開始不問自取.佢要你羅比佢先敢食,呢個先係有規矩o既工人.

男爵府

I don't mind, I asked her 自己隨便食, but she eat not much.
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

別墅

我喜歡吃orange. 由bunbun 第一日返工我講明每日只比一個orange 她吃, 她自己攞, 其餘免問,因爲我一晚吃幾種生果,若款款都預她就好融,不想開左頭收吳番。 如果個日淨番2個orange,她會自把主意吃一個,等我同老公一人一半,她吳會同我地客氣。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我屋企通常買蘋果, 仲要得小朋友食, 佢比開小朋友佢都會食埋一份....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

我就冇咩所謂.放係度就大家都可以食...

禁止訪問

男爵府

原文章由 babesiu 於 08-10-17 17:35 發表
我工人買榴槤請我食咖

me too!

我工人唔食我買果D生果,相反佢買梨返屋企請我食.

珍珠宮

你工人又幾臉皮厚架喎~ 唔比佢食會碗撞碗?!

我一時時比, 應該比個訊息工人, 有時D野, 比係人情, 唔比係道理~

當我比佢時, 佢會好意外,好多謝, 因為唔係老馮~

我冇比時, 佢都會為自己健康而去買黎食, 係應該自己負責.

大宅

我嗰個都係,但佢會自己買,唔多食我地嗰d.

原文章由 靚靚教主 於 08-10-17 23:42 發表
我就冇咩所謂.放係度就大家都可以食...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我一早已講明任佢食,自己搞掂. 反而我唔多like食,佢會好有心機咁整到我唔食唔好意思咁. 佢話食生果好喎,成日迫我食.

首頁

尾頁

跳至