跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女腸胃唔好,大便去得好辛苦,飲豆漿對佢有d幫助,所以想買豆奶比佢取代一餐奶,各位知唔知邊隻牌子安全又有營養呀?最好係有基豆奶,thanks!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

豆奶止疴㗎喎.... 會唔會越飲越硬呀

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 小倩 於 08-10-17 15:24 發表
豆奶止疴㗎喎.... 會唔會越飲越硬呀

豆奶止痾~ 係因為腸炎之後對奶會敏感.. 要俾腸休息吓~

btw, BB足咗一歲, 唔一定要飲BB奶粉
我買咗有機豆奶粉, 有時又會俾佢飲其他嘅包裝豆奶(有機).. 大人細路一齊飲!

男爵府

我買左部豆機,自己整比佢飲呀~

公爵府

如果用來代替一餐都還可以, 豆漿偏寒涼, 唔好日日飲咁多, 大人都係

大宅

kerkermui,你買咗邊隻豆奶粉呀??咩牌子呀?
原文章由 kerkermui 於 08-10-17 15:30 發表

豆奶止痾~ 係因為腸炎之後對奶會敏感.. 要俾腸休息吓~

btw, BB足咗一歲, 唔一定要飲BB奶粉
我買咗有機豆奶粉, 有時又會俾佢飲其他嘅包裝豆奶(有機).. 大人細路一齊飲!
...

大宅

其實我99都有自己整豆漿比佢飲,就係飲完d便便好轉,但佢無咁多時間日日整,所以我就想買d有機豆奶粉比佢飲

大宅

我買so nice 或山水
各大超市有售

大宅

係粉定係一包包果d呀?
原文章由 littlebb.ng 於 08-10-17 17:35 發表
我買so nice 或山水
各大超市有售

大宅

一盒盒放雪柜嗰d豆漿..
so nice 好大盒架, 有~ 2L
山水就係維他嗰隻

原文章由 nicky127 於 08-10-17 17:42 發表
係粉定係一包包果d呀?

複式洋房

My son is drink "Baby's Only Organic - soy iron fortified". It's buy from "health gate" in Central.

Otherwise, you can chose another brand "Biogreen - Soya milk powder".

In details,

http://www.health-gate.com/?page=cat&id=5&subid=72
http://www.luckyvitamin.com/item/itemKey/56248

http://www.easywon.com.hk/big5/home.htm

伯爵府

原文章由 nicky127 於 08-10-17 16:51 發表
kerkermui,你買咗邊隻豆奶粉呀??咩牌子呀?

biogreen - soya milk powder (+seaweed contains DHA)

大宅

Thanks a lots!!
原文章由 hi_kennis 於 08-10-18 00:56 發表
My son is drink "Baby's Only Organic - soy iron fortified". It's buy from "health gate" in Central.

Otherwise, you can chose another brand "Biogreen - Soya milk powder".

In details,

http://www.h ...

大宅

Thanks a lots!!
原文章由 kerkermui 於 08-10-18 09:52 發表

biogreen - soya milk powder (+seaweed contains DHA)

大宅

我想問吓超市有無得買呀?
原文章由 kerkermui 於 08-10-18 09:52 發表

大宅

想問出面超市有無得買?
原文章由 hi_kennis 於 08-10-18 00:56 發表

In details,

http://www.h ...

複式洋房

Biogreen - 在吉之島超市可以買到,我飲過低糖果隻有機豆奶,唔錯。

伯爵府

原文章由 nicky127 於 08-10-27 16:31 發表
我想問吓超市有無得買呀?

我嗰罐响sogo買嘅~~

大宅

唔該哂

首頁

尾頁

跳至