自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

就快萬聖節, 想過縫一件和式浴衣比小朋友番學慶祝, 一定會好cutie. 不過, 近年中國人的反日情緒都幾高漲, 唔知如果咁樣出街會唔會比人罵, 或者更過份. 所以請問各位嘅意見. 謝謝~
小朋友放暑假比平日更忙!

禁止發言

好媽媽勳章

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我諗冇問題既, 當係party衫啫, 唔駛咁敏感

水晶宮

熱血金章

我地又唔係乜野名人,
應該無人會理我地

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有咩問題? 好得意呀!

我囝細個時都有著, 好多人都讚佢得意, 有人提"日本仔", 不過只係話我囝似日本仔啫.

男爵府

點解萬聖節穿浴衣?
有d 九唔搭八, 扮南瓜都好得意架

男爵府

原文章由 Fatima_melanie 於 08-10-17 20:22 發表
點解萬聖節穿浴衣?
有d 九唔搭八, 扮南瓜都好得意架

都唔係吖...

日本鬼最有名氣...正是著住和服貞子小姐

係中學個陣好多人著住去halloween party架!

最多ge係巫婆 吸血鬼 俘虜骨 精靈...俘虜骨好似打錯字?

亦有人著中國服當紙娃娃公仔...仲有咩鬼可以扮呢?

呢家又興咩鬼呢?

我個女24號生日會可以著halloween衫...頭痕緊扮咩好!
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

禁止訪問

大宅

應該冇問題既
小朋友著會好q架

子爵府

有大姐姐周街着,鐘意咪得囉

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 heiheiada 於 08-10-17 19:59 發表
就快萬聖節, 想過縫一件和式浴衣比小朋友番學慶祝, 一定會好cutie. 不過, 近年中國人的反日情緒都幾高漲, 唔知如果咁樣出街會唔會比人罵, 或者更過份. 所以請問各位嘅意見. 謝謝~ ...

唔會啦,我覺得好cute喎,早兩年我囡學校既生日party主題係「我愛國家」(原本應該係指大6),我都買左件浴衣俾佢著返學啊

男爵府

小朋友著? 無問題呀!! 如果係大人著就怪啫.

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

OK! so cutie.

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我對仔女都著過入迪士尼,
都不知幾多人話得意同靚!
小朋友有嘜所謂,唔洗諗得太敏感!
玩得開心啦!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

冇咩野, 小朋友只係扮下做型之ma, 幾可愛呀~~
[img][/img][img align=left

子爵府

如果小朋友著,我都覺得 ok
有一次,我坐機場巴士去機場
響第三、四站左右,有一對男女上左車
佢地都唔後生架喇,我估都三、四十咁啦
兩個一齊著左日本浴衣
即係d日本人夏天著去睇煙花果 d......
手上無任何行李
我響度諗唔通邊度有咩關於日本慶典果 d節目?
佢地坐到機場落車,我就覺得佢地好怪相囉~~
好多人都望住佢地呀

p.s. 佢地係香港人呀 ~~~

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

但好似同萬聖節無咩關係!但小朋友都唔講究,無所謂啦!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

小朋友無所謂啦~~
我個囡都試過著浴衣出街,
個個都話cute~~

大宅

我囡囡係新年時著過返學校開party,好靚同可愛ga.
不過佢唔係著浴衣而係傳統ge和服.係日本造,約12萬yan左右la.
ありがとう!!!

首頁

尾頁

跳至