母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為我係美國生,唔知醫院會畀什麼我食。我又只有老公係身邊,想問一生完最最頭幾日的食譜(我想餵人奶),最好簡單易整。
感激萬分!

禁止訪問

大宅

原文章由 cecichow 於 08-10-17 22:49 發表
我坐月那時,我只係食加美雞蒸飯/梅菜豬肉同菜心/其他菜,加美雞係標榜無激素,我諗你係美國應該好容易搵到無激素的雞。

而湯水方面,我主攻木瓜花生豬肉(也可用豬手),三種材料也是幫助上奶。最好食埋d花生。
如果平時飲品,會 ...

多謝你的資料,我會開始去搵食材。

男爵府

NYmom,
you can hire the sit moon EE here in NYC.
or you can go to check the sit moon menu we made for NYC mom in USA forum.. any mom lives in US.
don't worry.. if you need any help.. let us know.. we will leave you our cell, and you can call us. we can come and visit you.
原文章由 NYmom 於 08-10-17 09:13 AM 發表
因為我係美國生,唔知醫院會畀什麼我食。我又只有老公係身邊,想問一生完最最頭幾日的食譜(我想餵人奶),最好簡單易整。
感激萬分!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊