自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

話說聽人講美x d一人一鍋好好食,同baba and仔仔一齊去食la,食下食下個爐愈黎愈大火,都覺得有d怪ga la,點解d湯滾得咁緊要,細心睇一睇時,發現o個舊用黎著火燒鍋o個舊野(一時唔知佢叫名,不過相信大家明我講咩o既),漏左d類似火水o既液體出黎,跟住d火就愈黎愈大,我即刻叫baba叫人黎講明個鍋漏火,點知d呀姐應左baba後就繼續做自己野(當時其實都幾多人o既),但我又要睇住個仔行唔開,後尾有個呀姐經過就大叫呀邊個邊個快d黎,著火la,我跟住baba返黎叫佢抱起仔仔彈開十丈遠俾d呀姐救火,嚇死我a,睇住d火愈黎愈大但就無人理,好在後尾都無事=..=so請大家去食lee d鍋or用lee d著火野時真係要時刻睇住個火,真係咁大個女第一次

侯爵府

嗯!!!!
我上年都試過,仲要用毛巾"come"熄個火!!!
話說我同朋友去元6食個唔知咩煱,
咁個舊野裡面係蠟,d蠟熔曬係個面到,咁燒燒下連面d蠟都著火!!!
朋友立即拎個waiter塊濕毛巾!!!

男爵府

原文章由 rilley 於 08-10-17 23:39 發表
嗯!!!!
我上年都試過,仲要用毛巾"come"熄個火!!!
話說我同朋友去元6食個唔知咩煱,
咁個舊野裡面係蠟,d蠟熔曬係個面到,咁燒燒下連面d蠟都著火!!!
朋友立即拎個waiter塊濕毛巾!!! ...

o個時無人理我地先最想死a,自己又唔知可以用d咩整熄d火,周圍又多人,又要睇住個仔=..=

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章

尋晚我地去大X樂打邊爐都有呢個問題,首先講我自己張台,個煱一埋黎燒左一陣,突然pop一聲o係d火度彈左d野出黎,好在當時個爐口唔係向住亞仔,所以記住以後要張個爐口令開去唔好對住人!!再講我科對面張台,又係打邊爐,有3個4~7歲既小朋友坐o係度,個大人唔知死左去邊,而個爐就hom hom聲燒緊,個煲蓋就山埋,跟住開始滾,想滾瀉咁,個火就比d湯彈到越黎越大,我開始留意到竟然身邊冇大人o係度,再見到d小朋友開始驚唔知點算咁,我就行埋去幫佢地com熄個爐,我問佢地d大人呢?佢地話出左去買野,真係有冇攪錯,明知會滾家嘛,有乜理由留低個火o係度對住d小朋友架!!

男爵府

原文章由 子峰mama 於 08-10-18 15:59 發表
尋晚我地去大X樂打邊爐都有呢個問題,首先講我自己張台,個煱一埋黎燒左一陣,突然pop一聲o係d火度彈左d野出黎,好在當時個爐口唔係向住亞仔,所以記住以後要張個爐口令開去唔好對住人!!再講我科對面張台,又係打邊爐,有3 ...

嘩..............咩d大人咁ga,小朋友未過10歲我都唔放心俾佢自己對住個鍋la

男爵府

我尋日都有去食(大家X), 果張台咁細,
又要放爐又要放食物盒, 個盒分2職tim,
要起上來要好小心, 因為位與位之間好bik
食得好驚險, 不過好好味, 唯有想食的話要
食得小心d...

首頁

尾頁

跳至