跳至

首頁

尾頁

民房

多謝各位好媽媽,請早日回應..

大宅

原文章由 winnie1972 於 08-10-18 00:46 發表
多謝各位好媽媽,請早日回應..

我都冇聽過有平...
大埔好少有小朋友出口平既童裝...
花園街同深水po會多d

民房

請問有無人知大埔大中心附近有好的出口童裝買(要平)

不過出去深水埗和花園街好煩,而且我怕質料吾好,小朋友選擇好些,
可惜好快又大.大約50-60以下.多謝你回應....

大宅

原文章由 winnie1972 於 08-10-18 14:43 發表
不過出去深水埗和花園街好煩,而且我怕質料吾好,小朋友選擇好些,

富善街有wo 向太和橋方向 生果檔隔離
入面有好多衫仔o架 有心機慢慢摷 有時有d都幾得意o既
至於質料我就唔敢講 始終一分錢一分貨嘛

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

出口童裝

大埔墟有,在大埔墟懷義街有兩間出口店,有英國牌子及美國牌子的童裝,質地OK,男女都有。

我一直有幫襯。

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 winnie1972 於 08-10-18 14:43 發表

50-60以下又要質料好,好難有渦,除非出D開倉買就會有,同埋而家大埔D街邊檔唔靚質料麻麻果D都要39-59啦~
我近日去開長沙灣,香港工業中心,有間賣韓國大人小朋友衫,有D減到20蚊-80蚊,質料同款都好好,不過D碼由2歲開始,女仔選擇多D,男仔都就但款少~

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

名字, 一間在大埔浸信會教學樓後幾個鋪位,叫X富店,另一間在教學樓對面馬路,叫時X口服裝。 

民房

原文章由 celavie 於 08-10-19 14:50 發表
名字, 一間在大埔浸信會教學樓後幾個鋪位,叫X富店,另一間在教學樓對面馬路,叫時X口服裝。 

大埔廣場(聚龍閣)有一間好少人知的. 裡面有好多品種, 由初生至大人都有, 全部出口外國, 所以質地都好好. D童裝好又平(由$15至數十元都有). 可惜大部份無size得一件.
不要太早去, 間店開下午.

民房

平衫(出口) 回應

平衫(出口) 回應

Hi!各位媽媽, 小姐

我覺得近大埔廣場聚龍閣的童裝(出口)裕記樓上,叫(石X店)好似很好,衫的種類很多,而且價錢平(因為質料好似好好,)大人同小孩都會有.

我同小孩 都買了十幾件,我自己買了六件,我仔仔買了4件,而我女兒買了5件,錢都是$396,真是很高興,下次再等待去有平嘢買!!!

大埔墟懷義街的兩間都有,不過小孩就好似少一些,但質料都幾好,價錢可接受!

多謝各位好媽媽的回覆,BYE,BYE........

[ 本文章最後由 winnie1972 於 08-10-28 21:47 編輯 ]

別墅

請問有乜嘢牌子賣架? 美國入口果啲呀?

原文章由 winnie1972 於 08-10-28 15:06 發表
平衫(出口) 回應

Hi!各位媽媽, 小姐

我覺得近大埔廣場聚龍閣的童裝(出口)裕記樓上,叫(石X店)好似很好,衫的種類很多,而且價錢平(因為質料好似好好,)大人同小孩都會有.

...

大宅

大埔廣場有一間買衫都算平,不過唔係出入口,我前日都有去買過一件中式雙面唐裝衫都係$50一件,長褲仔$25一條,雖然唔你好平,但比大埔黎講,睇得下果d衫算平喇,係大埔廣場暴龍樂園後門向翠平方向行過一間鋪,見到右手道有賣玉對面賣成人女裝,格離就係喇,間鋪好鬼死多野架,d褲仔放哂係門口架,通常d鋪頭d野放得好齊整,都唔會平架喇!佢d野都ok架

洋房

HI 各位靚靚媽咪...

其實我之前都成日經過呢間批發店, 但見到有D衫只係十幾廿蚊,以為係D大陸CHEAP貨, 諗到無諗就轉頭走人啦...

點知見到你地POST話D衫又平質料又好, 而且係批發去外國, 我先夠擔尋日走左入去。

入到去感覺都係一般, 但睇耐左, 比我搵到好多真係又平又靚O既衫仔囉, 個老闆娘仲比我地試D褲仔..最後我幫亞B掃左13件野(6件長袖衫+2件冷衫+1件西裝褸+4條長褲) 總數$615, D衫只係三,四十蚊, 而長褲都係六十蚊到, 真係好抵...

我諗我以後都會多D去掃貨...嘻嘻!!

原文章由 winnie1972 於 08-10-28 15:06 發表
平衫(出口) 回應

Hi!各位媽媽, 小姐

我覺得近大埔廣場聚龍閣的童裝(出口)裕記樓上,叫(石X店)好似很好,衫的種類很多,而且價錢平(因為質料好似好好,)大人同小孩都會有....

民房

原文章由 19042002 於 08-11-7 17:29 發表
請問有乜嘢牌子賣架? 美國入口果啲呀?

以我所知應該是出口外國..........

[ 本文章最後由 winnie1972 於 08-11-20 08:36 編輯 ]

民房

回覆 #2 cathuiwk 的文章

啱啱轉天氣妳講到咁好,咁就去睇吓完來真係<超抵>啲料又好靚,多謝提供,而家可以買多啲平貨,哈哈

大宅

我知你講邊間呀, 間野既大人同小朋友衫都好靚架, 小朋友衫都好型!! 你話20-80蚊件係咪星期六去呀?? 我係果頭返工都無見過咁抵

原文章由 maggielau0705 於 08-10-19 11:55 發表

50-60以下又要質料好,好難有渦,除非出D開倉買就會有,同埋而家大埔D街邊檔唔靚質料麻麻果D都要39-59啦~
我近日去開長沙灣,香港工業中心,有間賣韓國大人小朋友衫,有D減到20蚊-80蚊,質料同款都好好,不過D碼由2歲開始,女仔選擇多D,男仔都就但款少~ ...

民房

原帖由 cathuiwk 於 08-11-18 17:46 發表
HI 各位靚靚媽咪...

其實我之前都成日經過呢間批發店, 但見到有D衫只係十幾廿蚊,以為係D大陸CHEAP貨, 諗到無諗就轉頭走人啦...

點知見到你地POST話D衫又平質料又好, 而且係批發去外國, 我先夠擔尋日走左入去。

入 ...

D料真係好正......

禁止訪問

大宅

可否提供location, 附近有乜shop 呀?
我搵咗好耐都搵唔到.

原帖由 lmchan2008 於 09-1-21 08:21 發表

洋房

係聚龍閣裡面,琴行隔離 (律司行果條行)...我半個月前去睇過...都未有新貨

原帖由 bobo-mammy 於 09-1-21 09:07 發表
可否提供location, 附近有乜shop 呀?
我搵咗好耐都搵唔到.

首頁

尾頁

跳至