懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

預產期之後出世的bb係咪會易湊d?

大宅

聽好多人話足月(過了預產期)真係易湊好多
唔知有無根據?

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個b佢遲左4日,,但都唔係話好易湊,,普普通通咁!!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我仔遲左8日出世
真係幾好湊架

子爵府

有無根據? 真係唔知.

我兩個都是過期出生, 不過真係幾好湊. 好湊原因之一, 係佢地一出世已經好識啜奶.

有朋友說她bb (37周穿水自然出生) 唔識啜奶, 我當時 o 晒咀??? 唔係天生個個b識架咩?

早排看topic 說提早開刀, 原來真是有bb 37周出來, 仲未識啜奶....咁一定難湊, 佢自己食唔飽, 點會好好訓?
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Tabima 於 08-10-18 01:30 發表
有無根據? 真係唔知.

我兩個都是過期出生, 不過真係幾好湊. 好湊原因之一, 係佢地一出世已經好識啜奶.

有朋友說她bb (37周穿水自然出生) 唔識啜奶, 我當時 o 晒咀??? 唔係天生個個b識架咩?

早排看topic 說提早開 ...

我個仔38w4d出世,
但佢都好識啜奶呀!
第一日埋身餵人奶佢已經識張到個口仔好大, 只係我無奶俾佢食咋...
跟住又餵樽又埋身餵佢都無乳頭混淆呀~
執仔之手 與仔偕老

首頁

尾頁

跳至