夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

..

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

請問你有冇小朋友呢 ?

大宅

原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

無喎!
結左婚就一心一意,無再留意其他男人

別墅

結婚唔係要找一個可托付終身的伴侶,而是找一個志趣不相投的伴侶嗎?

老公有分時間性嗎?

你都假設他是你"依家"的老公,即是說,你可能會有將來的老公or未來的老公......那離婚吧!

因為你對你 "依家"的老公不負責任,不公平,你沒有承諾,你出買了他,出買了自己,出買了你們親手建立的家庭,你跟本不是一個可托付終身的伴侶,你去找將來的老公or未來的老公吧!

子爵府

BK Milk勳章

有沒有人結婚後才發現依家的老婆與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的女人

男爵府

畀面勳章

結得婚就應該一心一意啦!!
呢個世界大把人同你志趣相投啦, 唔通個個都鍾意咩!!鍾意得幾多個?!!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 木馬 於 08-10-18 19:42 發表

炸炸淋離婚再嫁咯, 嫁到志趣相投為止咯~:tongue:
根本就係搵藉口, 又唔係盲婚啞嫁, 婚前無諗清楚咩, 勸你唔好再害人咯~

Remember, life is NOT what you meet, it's what you choose to meet. No-one forced you to marry this guy (I believe), it's your good-self own decision. Please responsible for what you decided.

伯爵府

好媽媽勳章

結左婚搞D咁既野,俾我會嫌煩。

大宅

我覺得結左婚就應該一心一意對自己老公架喇...
如果你係覺得同佢唔夾既,咁你又嫁比佢?
結得婚就要尊重婚姻...

洋房

是。。 馬上離婚同那個男人結婚。。 3年后。。 又可能找到另外一個更好的。。 到時再離婚。。 8年後。。 可能又找到另外一個超級好的。。 到時再離婚。。 直至生命完結為止。。。 這樣是不是更好!

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜的男人?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=840179

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

同我志趣相投既係我d fd, 同我過人生係c6...

子爵府

回覆 #2 木馬 的文章

炸炸淋離婚再嫁咯, 嫁到志趣相投為止咯~
根本就係搵藉口, 又唔係盲婚啞嫁, 婚前無諗清楚咩, 勸你唔好再害人咯~

大宅

跟本講得出什麼性格不合呀;志趣不相投呀果o的人都係因為出面搵倒第二件而想拋棄第一件嘅藉口...

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

志趣相投嘛...
好多年前我中意影相,
我前幾年中意串珠仔,
呢幾年我開始養娃......
我老公配合唔到我,
咁我咪要搵好多個同我志趣相投既男人lor!?
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

原文章由 sharonhwyc 於 08-10-19 01:17 發表
志趣相投嘛...
好多年前我中意影相,
我前幾年中意串珠仔,
呢幾年我開始養娃......
我老公配合唔到我,
咁我咪要搵好多個同我志趣相投既男人lor!?
...

咪係囉...咁咪要成日換老公囉?!如果照樓主所言......................

實情我好唔明點解久唔久就聽到有朋友或者有人講埋呢D咁既野,志唔志趣相投係咁真係咁緊要?咁你識你另一半第一日都知佢同你有無志趣相投架啦!如果自己係咁執着呢樣野,咁當初又做咩同人地拍拖又結婚呢?唔好咁玩人囉!

自問我同我老公都志趣相投,大家都係鐘意夾band玩音樂既,但都會有分岐既時候囉,但又唔代表我會黎真一野伸佢出門口囉!EVEN依家我成幾年無玩音樂,全心全意做個師奶,又唔見得我隻佬同我無交流或者無FEEL囉...佢講佢砌模型,我講我D偶像/學日文/畫畫,大家都依然好樂意聽對方講野欣賞對方既興趣,仲多話題添啦.

別墅

可能到你同現在這位志趣相投的男人在一起時,又會覺得已離婚的老公才是最好的!

大宅

志趣相投就喜歡.....咁參加嗰啲各式各樣興趣班嘅人咪全部都係......oh,my god!!

男爵府

原文章由 wmpl 於 18/10/2008 09:00 PM 發表
志趣相投就喜歡.....咁參加嗰啲各式各樣興趣班嘅人咪全部都係......oh,my god!!

咪係~ 咁我同妳咪要做lesbian!?!?!??
oh my god~~~~~~

首頁

尾頁

跳至