跳至
[2008年] BB重量

首頁

尾頁

大宅

你地既BB由出世到而家﹐ 重左幾多呀?

大宅

重左好多.就黎一個DOUBLE

別墅

我個B出世得2.595KG, 上星期磅已經有6.5KG嘞!:))

別墅

My girl's weight increased from 3.1kg (birth weight) to 6.14kg (3 months).

複式洋房

我亞B出世3.45kg, 依家7.7kg.

大宅

嘩﹐ 個個都double﹐ 我個就.... sighhh... 就離3個月﹐ 重得個一半!!! 出世6磅﹐而家先得個8磅半都無!! went to see the health visitor, she said thats good!!!!! 都唔知有無攪錯!! go see a doc on monday to see what she says!!!

[ 本文章最後由 hk30 於 08-10-19 16:32 編輯 ]

大宅

每個小朋友既進度都唔同,只要醫生話佢無問題就得啦,唔好咁在意數字呢家野,只要佢健健康康無病無痛咪得囉!!
會唔會係佢食得唔好,瞓得唔好,又或者佢食個隻奶唔岩佢呀???

別墅

原文章由 hk30 於 08-10-18 14:48 發表
嘩﹐ 個個都double﹐ 我個就.... sighhh... 就離3個月﹐ 重得個一半!!! 出世6磅﹐而家先得個8磅半都無!! went to see the health visitor, she said thats good!!!!! 都唔知有無X錯!! go see a doc on monday to see what sh ...

HI~
你係咪住外國架?

大宅

原文章由 大Pat鴨 於 08-10-18 20:27 發表
每個小朋友既進度都唔同,只要醫生話佢無問題就得啦,唔好咁在意數字呢家野,只要佢健健康康無病無痛咪得囉!!
會唔會係佢食得唔好,瞓得唔好,又或者佢食個隻奶唔岩佢呀??? ...

其實我都唔系好在意呢D數字﹐但系當你知道由出世到而家﹐就離3個月﹐重得個2磅
半﹐你就會在意架啦!!

我又唔覺佢食得唔好﹐而且訓得好勁﹐我都唔知系唔系隻奶既問題! anyways, will bring her to see a doc tomorrow morning!!

大宅

原文章由 Yammi0727 於 08-10-19 08:52 發表

HI~
你係咪住外國架?

系呀﹐同你一樣響英國。e.... 你住邊架同埋bb幾大啦?

大宅

睇書都話 3 個月要重一個 double ga 啵, 係咪呀 b 食得太少呀??

原文章由 hk30 於 08-10-18 14:48 發表
嘩﹐ 個個都double﹐ 我個就.... sighhh... 就離3個月﹐ 重得個一半!!! 出世6磅﹐而家先得個8磅半都無!! went to see the health visitor, she said thats good!!!!! 都唔知有無攪錯!! go see a doc on monday to see what s ...

大宅

我個女出世6磅半,前一個星期去磅差唔多有12磅

大宅

My girl was 3.27kg when birth, and is 6kg now

大宅

下...我個囡到依家只係重左3磅咋喎,但醫生話佢OK
:-D

大宅

原文章由 Tsun~Tsun 於 08-10-24 15:04 發表
下...我個囡到依家只係重左3磅咋喎,但醫生話佢OK

may i know how many oz and meals she is having everyday ar? thanks!!! coz my gal is only 2.5pounds since she born!!

別墅

BB出世5.3磅,三個半月13.6磅.

[ 本文章最後由 poohwong 於 08-10-28 16:58 編輯 ]

複式洋房

bb 出生4.6 lbs, 而家三個半月 12 lbs.

大宅

原文章由 mgc 於 08-10-21 20:49 發表
睇書都話 3 個月要重一個 double ga 啵, 係咪呀 b 食得太少呀??

I think it might not necessarily be double. My baby girl was 3.3kg when birth and 5.6kg at her 3rd month. It follows the growth curve quite well at 50th percentile.

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我個B...都重唔夠1個DOUBLE.....唉....

複式洋房

bb出世3.36kgs,三個半月7.5kgs

首頁

尾頁

跳至