潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次買了件桃紅色褸,長度至膝頭對上2~3吋。

你會點襯下身??我諗唔到~~~
1.長boot + one piece???
2.7分短legging + 桃紅色鞋(但唔知點襯第二d...)
3.未諗到...????

仲有,襯咩款 / 色ge手袋呢??

各位高手請幫幫忙!!!!(如果有雜誌相做參考就更好了~~)

[ 本文章最後由 Japenese 於 08-10-18 17:54 編輯 ]

男爵府

其實我會窄身牛仔褲~再長BOOT~
袋我會用手挽~救

男爵府

原文章由 gutgut22 於 08-10-18 17:59 發表
其實我會窄身牛仔褲~再長BOOT~
袋我會用手挽~救

thx~

我著唔到窄身牛仔褲
或許長legging+boot !?

男爵府

原文章由 Japenese 於 08-10-18 17:51 發表

2.7分短legging + 桃紅色鞋(但唔知點襯第二d...)

各位高手請幫幫 ...

唔好...會好樣衰,,,,

水晶宮

回覆 #1 Japenese 的文章

1. Black leggings + Ankle boots + Clutch bag
2. Black stockings + High heels + Clutch bag

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

i will prefer black leggings with black leather high heel boots. And for the bag, you could use a clutch or a chanel like sling bag...
原文章由 Japenese 於 08-10-18 17:51 發表

各位高手請幫幫 ...

大宅

裏面著白/黑tee,bottom.....skinny jeans

open toe 鞋

[ 本文章最後由 Clicquot 於 08-10-18 19:11 編輯 ]

大宅

黑色 legging
白色 tee
黑色 patent 手挽
鞋.....唔知

禁止訪問

男爵府

原文章由 leanna~ 於 08-10-18 20:50 發表
白色top,leggings下身要扣埋,再黑色boot!

件褸得上身有鈕咋~~~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

1) 黑色長leggings + 長 boot + 大型皮手袋
2) 入面One piece 裙 (唔長過件褸) + open toe 3" 高踭鞋 + 細手袋

男爵府

原文章由 kiki.kiki 於 08-10-18 20:57 發表
1) 黑色長leggings + 長 boot + 大型皮手袋
2) 入面One piece 裙 (唔長過件褸) + open toe 3" 高踭鞋 + 細手袋

你地覺唔覺得黑色boot最"安全"???

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆 #12 Japenese 的文章

我覺得襯黑色boot穩陣D, 而高踭鞋可以襯吓其他色

男爵府

各位高手請幫幫 ...

襯黑褲....會出D件....衫
撞白色都OK
[

禁止訪問

大宅

各位高手請幫幫 ...

件褸有d似marc jacobs既style, 今季我會襯粗腰帶, 當連身裙咁著, 我自己唔鐘意one piece襯長boots, 因為係街實在見太多反面教材, 我會襯ankle boots或者pumps.
fendi

marc by marc jacobs

大宅

如果開鈕當褸著, 入面我會襯差不多長度既連身裙, 我會選擇蝦肉色chiffon or silk dress(要視乎件褸既質地), 襯銀色high heels(任何類型都可以), 都係加條belt.
dvf

男爵府

原文章由 qqbabe 於 08-10-19 09:35 發表

件褸有d似marc jacobs既style, 今季我會襯粗腰帶, 當連身裙咁著, 我自己唔鐘意one piece襯長boots, 因為係街實在見太多反面教材, 我會襯ankle boots或者pumps.
fendi
http://www.style.com/slideshows/fashionshow ...

襯belt襯咩款 / 色??

襯ankle boots都幾ok wor~~~,thx for your photos!!

洋房

你post果件褸好靚呀!可唔可以話我知係邊度買?同埋有咩色呀?唔該

男爵府

原文章由 Japenese 於 08-10-18 20:59 發表

你地覺唔覺得黑色boot最"安全"???

yes~係最安全~不過唔好黑+黑~個人會好短

首頁

尾頁

跳至