跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

葵馥苑旁現正規劃加建扶手電梯,另外百合葵街坊亦希望爭取天橋連接,在橋下面興建紅綠燈,可以向運輸署反映的。

原文章由 俏MIMI 於 08-10-17 11:23 發表
IVAN 你好,

因百.合葵樓已入伙, 有不少居民都利用葵馥苑附近的LIFT到達葵涌村商場, 此部LIFT的面積有限, 最多載AROUND 6人, 又有不少公公婆婆出入, 而且BB車都要用, 如果改行樓梯, 梯級又斜又窄, 有D危險, 有否考 ...
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

侯爵府

原文章由 ivanwong19 於 08-10-18 00:36 發表
葵馥苑旁現正規劃加建扶手電梯,另外百合葵街坊亦希望爭取天橋連接,在橋下面興建紅綠燈,可以向運輸署反映的。

其實下面早應該開過紅緑燈位啦... 街市問口响果邊, 但又唔可以過馬路, 都唔知仲乜有個門口响果邊....

複式洋房

原文章由 ivanwong19 於 08-10-18 00:36 發表

葵馥苑旁個扶手電梯 好似講左會起成年啦, 到而家都冇動靜。

大宅

的確講左好耐,因為現在仍在設計圖則,遲d仲要搬埋地下的公共設施tim, 可能要成年幾時間才完成!
原文章由 kccl 於 08-10-18 12:03 發表

葵馥苑旁個扶手電梯 好似講左會起成年啦, 到而家都冇動靜。
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

男爵府

好媽媽勳章

天橋底開紅綠燈就最快, 不過到時又比人話條天橋浪費納稅人D錢, 起乜都好啦, 最緊要快 ~~

大宅

紅綠燈的意見,我會同運輸署反映有關問題!

原文章由 713050 於 08-10-18 22:17 發表
天橋底開紅綠燈就最快, 不過到時又比人話條天橋浪費納稅人D錢, 起乜都好啦, 最緊要快 ~~

複式洋房

原文章由 ivanwong19 於 08-10-18 14:51 發表
的確講左好耐,因為現在仍在設計圖則,遲d仲要搬埋地下的公共設施tim, 可能要成年幾時間才完成!

起條咁簡單嘅扶手電梯 前前後後計計埋埋都要兩三年先完成到!? 有冇攪錯???

複式洋房

原文章由 ivanwong19 於 08-10-19 22:23 發表
紅綠燈的意見,我會同運輸署反映有關問題!

呢盞燈一早要起啦, 個街市正門一出, 竟然係掘頭路要行反轉頭, 個路口d車又唔係多wa, 下下要兜行人天橋, 都唔知當初d 咩設計

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至