婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每次翻 看返舊相就見到一張相我一家三口合照(老豆,媽咪同六個月大的袋袋),幾溫馨的相片。可惜系媽咪的爽對大眼珠被尖物棘到好多下。。。。真令我心寒。
呢件事發生個時候屋企得我,他(男人),一歲未到的袋袋,老爺,太后(99)一共五個人住系間屋里面,張相貼系床前臺面的電視機上面,有日我例牌隔日抹塵,點知竟然發現張相變成咁!!邊個做呢?除左袋袋唔識答其他人都話沒做過?點算呢?他叫我收埋張相當沒件事發生,換過張相。OK!沒問題,大家都話沒,就算啦,一家人費事搞咁多事,和氣D.最后選一張我結婚前的單人相(一個眼大大,長頭發,一流身材,唔系吹水,可以同美女掛勾)。過兩日我兩只大眼珠 又被棘幾個窿窿???又邊個做啊?最后答案都系沒人做過,他叫我沒再拿相出來擺。當時我一萬個點解啊?間房系我地個,我點解唔可以擺相啊?沒得解!
我平時系屋企成個賓賓咁,有什么對唔他家人,老爺成日都同隔離的阿伯贊我煮嘢好食人又乖。。。D家姐經常返來約我帶袋袋去街街。。。得太后做什么都唔順她意,有次明明系她同家姐去買餸返來我煮,成家人系都食飯時,突然竟然大聲罵我點解要想閹她,個道炒肉碎餸里面的肉系牛肉,顏色系有D黑黑,系我落左生抽,她拜觀音,所以從來唔食牛肉,我知道呢件事,從來唔會買牛類的食物,除非有特別情況,不過都會同她講,及拿對公筷專夾。
點算呢?張相???請大家俾D意見我啦! 唔該!

超級版主

超級版主

裝個針孔機

睇下邊個做

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

I guess your c6 knows who did it (just don't want to say).

男爵府

邊個做都應該好明顯,我覺得做人最緊要對得住天地良心,佢想你唔開心千祈唔好中計,扮無嘢...等佢無隱

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

同你99講話你地第二次案發前一日已經喺間房裝咗針孔攝錄機, 等佢嚇餐死.

子爵府

BK Milk勳章

咁恐怖

大宅

好似有d心理變態!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

變態

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都幾驚喎,似乎佢真係好..........變態
你可唔可以lock房門呀,以防佢有進一步呀

翡翠宮

畀面勳章

邊個做心中有數...

如果係我,我會照版煮碗,搵疑兇同老公仔女既相照督,有人問咪唔知law...唔係話要壞心腸,而係要俾人知道,自己唔係好蝦既,收手啦...

別墅

我都覺得lock房門最好!

大宅

唔能夠幫你定論,唔可以憑空揣測,要你自己去揾答案,咁想知嘅,就學樓上話齋,裝個cam睇吓就真相大白,駛乜估?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 wmpl 於 19/10/08 04:05 發表
唔能夠幫你定論,唔可以憑空揣測,要你自己去揾答案,咁想知嘅,就學樓上話齋,裝個cam睇吓就真相大白,駛乜估?

agree

照未面睇都睇唔到係邊個,最好裝眼仔搵

大宅

你應該再貼張相…貼張你99同小朋友既相…幫你99開番幾個洞…貼係你床頭!

大宅

做D咁既野,好黑人憎呀!!!
陰陰濕濕,有咩就開聲講清楚,仲咩要做埋D咁缺德既事,比我實開家庭會議

男爵府

好媽媽勳章

同奶奶講門屋有邪野, 叫搵人做法事.

複式洋房

唉,我都唔知點解我沒勇氣同佢吵,只系想到家和萬事興,俾個溫馨的家庭俾個B成長。。

大宅

其實都無必要搵兇手, 心中有數.
最好 LOCK門啦,
你C6都唔想難做, 得失亞媽.

大宅

原文章由 cherry1498 於 08-10-20 09:23 發表
你應該再貼張相…貼張你99同小朋友既相…幫你99開番幾個洞…貼係你床頭!

係喎, 不如樓主放99張單人照,睇下佢點插.

男爵府

我都讚成裝眼仔, 影到嘈唔嘈一件事, 比C6睇番, 咁你要鎖門佢都冇得出聲...同埋想問樓主你張相有冇放係相架入面? 點解咁易比人篤穿?如果有,佢都咁花時間去攞張相出黎篤, 我會建議你再換一張你單人既新相入去, 引的陰濕人再去篤, 不過我會加多一張字條"涉"入去個相架入面醒佢, 上面會寫"做埋咁多陰濕野, 拜觀音都唔會保佑你 :b" 等的變態人再去篤時自己睇番, 但又唔出得聲話你, 如果唔係佢做既,佢呢世都會發呢張紙條, 如果真係佢, 佢更加唔出得聲.....

原文章由 wmpl 於 08-10-19 04:05 發表

首頁

尾頁

跳至