自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日帶呀仔in 小一,咁岩遇到呀仔既同學仔同佢父母。我地唔係坐埋一齊,所以呀仔走去同學仔到social(每個申請小朋友都有一個number,而當學校宣報邊個有得2 interview時,就會post申請小朋友個number係學校website到)
我聽到同學仔呀媽問我仔:
你幾多號number呀?
我仔話唔記得,於是跑來問我,問完就跑番去答話:
我number係xxx。
我仔問同學仔: 咁你幾多號number呀?
同學仔都未開口,佢呀媽即刻截住答話: 唔記得lu!!!
跟住呀同學仔又照答:唔記得lu!!!

正一屎 x鬼,咁怕比人知個number,帶住個頭笠黎in囉
對住一個5歲小朋友都可以咁小家,佢真係可憐
係自己個女面前講大話,個女跟埋佢講大話,咁做呀媽!!!

[ 本文章最後由 子子家 於 08-10-18 23:41 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ed阿媽唔只小家,仲係唔識大體,學校應該都唔會收佢多架啦,唔使勞氣
原文章由 子子家 於 08-10-18 23:22 發表
今日帶呀仔in 小一,咁岩遇到呀仔既同學仔同佢父母。我地唔係坐埋一齊,所以呀仔走去同學仔到social(每個申請小朋友都有一個number,而當學校宣報邊個有得2 interview時,就會post申請小朋友個number係學校website到)
我聽到 ...
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

子爵府

回覆 #1 子子家 的文章

呢d人多的是,第日上到小學仲多。

洋房

原文章由 helentong 於 08-10-19 00:14 發表
呢d人多的是,第日上到小學仲多。

絕對正確 !!!

算把啦 !

交心家長沒幾個 !

子爵府

原文章由 子子家 於 08-10-18 23:22 發表
我聽到 ...

我都遇過唔小同樣既家長,都唔明佢個仔女第日會係點???:-x

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

原文章由 yy00 於 08-10-19 00:25 發表

絕對正確 !!!

算把啦 !

交心家長沒幾個 !

大宅

個仔第時點攪呀?

別墅

原文章由 surewin 於 08-10-19 00:31 發表

我都遇過唔小同樣既家長,都唔明佢個仔女第日會係點???:-x

佢地覺得咁先叫精

珍珠宮

sorry, 我唔係好明同學仔個阿媽做乜要問人地no.呢???

難道佢知道左, 可以使橫手令你地入唔到嗎????
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

別墅

原文章由 小寶貝兒 於 08-10-19 01:19 發表
sorry, 我唔係好明同學仔個阿媽做乜要問人地no.呢???

難道佢知道左, 可以使橫手令你地入唔到嗎????

咁佢米可以check倒我地有冇得2 interview囉
而佢唔講, 我地就check唔到

別墅

話時話吖, 今日同細妹, 帶佢個女去 In 小一.

佢女女有個死肥仔同學走埋來搞搞陣, 又唔知自己乞人憎, 大家都係度得緊嗌 no. 仲係度嘈住晒!

我細妹咪叫佢返去睇下嗌到幾多號囉...佢又走來走去, 嘈到拆天咁, 後尾, 又問我地嗌到幾多號!

我細妹話: "比你嘈到唔記得咗了", 女女都話:"真係唔記得咗lu". 其實, 仲有成十幾個先到的, 聽唔聽到, 根本冇所謂!

別墅

一個估仔, 兩面睇!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

講得岩!
大人要小家,都唔好響小朋友面前小家啦,教壞晒,小家一陣都唔得咩?

原文章由 shirley73a 於 08-10-19 06:35 發表
真係小家都冇人有!!! 其身不正...個小朋友經佢教都唔慌好得去邊啦!!!!

大宅

樓主

呢個會員講緊既case係米你地呀

原文章由 bc97487719 於 08-10-19 01:43 發表
話時話吖, 今日同細妹, 帶佢個女去 In 小一.

佢女女有個死肥仔同學走埋來搞搞陣, 又唔知自己乞人憎, 大家都係度得緊嗌 no. 仲係度嘈住晒!

我細妹咪叫佢返去睇下嗌到幾多號囉...佢又走來走去, 嘈到拆天咁, 後尾, ...

[ 本文章最後由 仍然掛住你 於 08-10-19 11:06 編輯 ]

別墅

米囉, 咁細個就咁古惑 ,成個老人精咁
得5歲,單純d唔好咩

原文章由 awah112 於 08-10-19 01:25 發表

教到d小朋友咁細個就咁古惑...

別墅

正正講晒我想講d既

原文章由 shirley73a 於 08-10-19 06:35 發表
真係小家都冇人有!!! 其身不正...個小朋友經佢教都唔慌好得去邊啦!!!!

別墅

可能佢想當面教精佢個女啦

原文章由 仍然掛住你 於 08-10-19 10:32 發表
講得岩!
大人要小家,都唔好響小朋友面前小家啦,教壞晒,小家一陣都唔得咩?

首頁

尾頁

跳至