跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

係咪識爬後先學坐呢?

子爵府

我個bb兩半月大已日時不時攬佢佢條腰同佢一齊睇電視,不過間中都會打側抱住佢或俾佢瞓低,等佢條腰休息下,不過個3個半月大已經可以自己坐幾秒,跟住越大就坐得越耐,由5個月開始已經坐得好穩陣,我宜家帶佢出街都可以俾佢自己坐響張bb椅度等佢自己玩。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

原文章由 yeeyeey2k 於 08-10-20 10:31 發表
我個bb兩半月大已日時不時攬佢佢條腰同佢一齊睇電視,不過間中都會打側抱住佢或俾佢瞓低,等佢條腰休息下,不過個3個半月大已經可以自己坐幾秒,跟住越大就坐得越耐,由5個月開始已經坐得好穩陣,我宜家帶佢出街都可以俾佢自己坐 ...

你個 BB 好叻呀, 我個女就快 5 個月大, 但到宜家都仲係成"pat"野撻係度仲未識得坐直, "ai"住 d 枕頭可以坐到幾分鐘, 但轉頭唔係"sir"番低就係反左身, 我想佢快 d 識坐, 出街食飯唔駛下下都要攬住佢咁煩.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

子爵府

usbaby
佢初初坐几秒就軟左,跌響d,隔幾日可以連續坐十幾秒,再隔多几日可以成分鐘,跟住就算拎住玩具玩,雙手唔掂住坐既地方都可以坐得好穩陣,真係相隔幾日已經成熟好多。你留意下,可能下個星期佢唔使你扶都坐得好穩陣ga。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我BB4個月時,可以扶住沖涼盆坐係度沖涼, 但係要大人扶住一邊就OK.

洋房

我個bb都坐到幾秒,對手撐住,拍手讚佢,佢會好開心笑

別墅

我用Bumbo Chair, 亞仔好鐘意坐, 可以坐成半個鐘哦~~~ 如果就噤坐, 他都坐到一陣, 不過未穩陣既~~~

珍珠宮

原文章由 yeeyeey2k 於 08-10-20 11:54 發表
usbaby
佢初初坐几秒就軟左,跌響d,隔幾日可以連續坐十幾秒,再隔多几日可以成分鐘,跟住就算拎住玩具玩,雙手唔掂住坐既地方都可以坐得好穩陣,真係相隔幾日已經成熟好多。你留意下,可能下個星期佢唔使你扶都坐得好穩陣ga。 ...

幾時出黎

子爵府

暫時老公同奶奶安排左勁多節目俾bb,我平日又要返工,所以都未定到邊日帶bb出黎同你個b玩呀...
11月1日我會帶bb去打針,果日你得唔得呀?或者我地msn再傾啦。

原文章由 我係女仔 於 08-10-21 18:14 發表

幾時出黎

首頁

尾頁

跳至