自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

係咪其他牌子都有?定只係old navy?
因為直覺上覺得D人鐘意Baby Gap同Carter's多D,同埋old navy係比較低一級既line.

我經驗係,有時佢地網上有既野,我叫果邊屋企人搵,佢他話鋪頭冇得賣既,或者賣晒,或者斷碼。

除非你朋友賣既真係平好多,否則一般人響old navy網頁一睇岩就會響果度買,方便好多。

[ 本文章最後由 gion 於 08-10-20 11:45 編輯 ]

別墅

但點解唔上oldnavy.com買呢?
計埋shipping 應該都唔會太貴架!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

經濟只會越來越差, 網上購物未必是必要, 要三思!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

如果唔駛乜野成本(人工、租),我覺得可以試下wor,就好似"Access USA" 個service咁,收手續費幫人訂野寄野。

伯爵府

美國Ship香港, 一係貴, 一係慢, 一定要一lot過Ship至有吸引力, 廿蚊你來看很少(又要收貨又要去寄, 擔擔抬抬), 但買家就覺好貴(上網捦下咋wor),不值做呢! 除非真係當過日晨啦!

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 11:23 發表
最近託在usa的舊同學代買Old Navy特價童裝衫俾小boo換季.......佢話佢有意思代hk人買野, 賺d外快 (佢都係兩囡之母了)!

大家覺得如果有人代買美國網站果d原本只屬內銷的品牌, 有冇得做??? (初步諗的方式會係郵費自 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 12:08 發表

冇錯, 郵費呢個都係我同佢concern的問題.....除非可以一次過集合好幾個買家, 再用平的運送方法囉......

D人未必肯等....
覺得不如入赤柱買仲快,雖然未必一定有同款

男爵府

睇妳做法,如果係有單,收訂后先幫客買,只做中間人收手績費,成本有限
如果係買返黎做ON-LINE SHOP就要諗,US既郵遞費係好費,除非經常有人幫妳買返黎先有肉食

大部份MAMI鐘意0既BRAND係唔寄海外,所以先有呢門生意,CARTER'S就無講啦,出口店大把,OLD NAVY就係GAP 0既下線,GYMBOREE同O'K係HOME AROUND WEAR 反而POLO,CK,GUESS,GAP,DKNY,KENNETH COLE仲可以做,有D款HK冇仲幾抵著

9成ON-LINE款門市都冇得賣一定要網上訂,
咁貨價+妳朋友利潤+妳利潤+MAILING COST,件衫就好貴,所以係幾難做

因為最近親友返港,幫我係OUTLET,ON-LINE,MACY'S SHOPPING,所以幾知情況,希望幫到妳

[ 本文章最後由 030608 於 08-10-20 12:28 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

好多MAMI都入赤柱,其實有冇咁多貨尾?
好多大牌子計得好盡,嘜頭都係佢地寄黎,
數過晒,做幾多寄幾多,淨下次貨都要寄走架
所以我估車貨多

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 12:32 發表

赤柱果d「出口貨」???? 我都會買, 但一定唔會相信係正貨囉!!!

係呀,我朋友做海關,佢話赤柱好多假野。

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 12:32 發表

多謝晒你的意見....

我都覺得d衫連郵費唔平架, 但勝在一定係正貨囉....

我都有幫襯其他BUYER買過衫, 佢地係ONLINE, 但好貴(可能要計郵費及手續費在內).

我唸如果郵費不是太貴, 你地又只做中間人, 幫人訂貨. 應該都有得做既, 因我覺得都有好多人要求正貨.

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至