嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

BB有濕疹,現在食A+,想轉日本奶粉,邊隻對改善濕疹有幫助?

大宅

原文章由 gracekam912 於 08-10-19 23:13 發表
BB有濕疹,現在食A+,想轉日本奶粉,邊隻對改善濕疹有幫助?

我個仔出世食a+, 又係有濕疹, 跟住轉左森永, 但都唔work, 宜家轉左能恩就好番啦.... 所以如果你想試日本奶粉, 最好搵低敏的, 費事轉完又轉啊

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔果時食 A+ 唔得, 係轉食 "香港雪印思敏兒"就無晒事, 不過, 腸胃唔受得, 食完好多時都噴返3安出來

最後, 8個半月大, 開始慢慢轉食 森永, SO FAR 叫做控制到

別墅

我阿B一出世就係食A+,食無耐就便秘,食多個月仲有埋濕疹,唉....當時真係R哂頭,每日起身仲有眼屎槳住隻眼,就知呢隻奶粉好熱氣,後來喺度research D資料睇下轉邊隻日本奶粉好D,D媽咪教食和光堂,於是喺阿B六個月嗰陣轉左和光堂細仔,真係所有野都好哂,無哂便秘,日日有大便,皮膚白白滑滑!你可以買盒旅行裝試試丫~希望幫到你。

別墅

有濕疹bb, 食森永定和光堂好???

別墅

原文章由 smallvv12 於 08-10-20 12:48 發表
有濕疹bb, 食森永定和光堂好???

我阿B轉左食和光堂之後就無哂濕疹喇!你見我阿B張頭像白白滑滑就知啦~

民房

我個女出世時都係食a+,,食左唔夠一個月就出晒濕疹,,之後轉左食森永就冇事啦,,不過我個女3個月後都轉左明治,,因為想佢肥d,,一路食到而家都好好,,冇咩問題,,ok嫁^^

複式洋房

我亞B現在4個月, 食開S-26, 這排唔仲意飲奶, 見到支奶都驚同埋勁喊, 唔知係咪唔仲意飲, 而且佢塊面出左好多濕疹, & 成3日先有大便, 都想轉下日本奶粉, 人地話日本奶粉無咁熱氣, 成日都有大便, 希望佢會鍾意飲, 此外食日本奶粉係咪會大件d同埋肥d? 有d人又話無咁肥?

現都想轉森永,有無bb飲緊? 你地BB仲唔仲意飲? 我驚轉奶後佢唔肯飲, 哂左鑵奶粉, 同埋聽好多BK mami 都話比bb飲森永, 查實呢隻奶粉有咩優點? 係咪無香港奶粉咁甜, bb會唔會唔仲意飲? 另外想請教各位mami如bb現在咁大, 要轉奶係咪要逐餐轉, 唔可以一次轉哂, 係點轉呢? 我實在有太多問題唔明, 煩請各位mami可否幫忙解答呢! 十分感謝!

首頁

尾頁

跳至