在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我被老闆娘話我無上進wow, 當然唔開心.

[ 本文章最後由 119823620 於 08-10-17 11:21 編輯 ]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

搏佢, 你話係安於現狀姐~ :lol :lol :lol

男爵府

回覆 #2 newcook 的文章

又幾啱用wow.....

禁止訪問

大宅

問佢係佢心目中的定義"上進心"係乜?個個諗法吾同喎...

男爵府

原文章由 貓姐 於 08-10-17 14:33 發表
有上進心, 我轉左工喇, 仲係你公司打工囉

同意...

[ 本文章最後由 mkmama21 於 08-10-20 13:30 編輯 ]

別墅

最近經濟唔好, d 老闆/老闆娘/上司 都特別癲的, 鍾意無理取罵的, 只好忍到年尾再作打算啦

民房

yes, at this economic downturn, 忍為上策呀,姊妹!

大宅

原文章由 howy 於 08-10-20 13:34 發表
最近經濟唔好, d 老闆/老闆娘/上司 都特別癲的, 鍾意無理取罵的, 只好忍到年尾再作打算啦

係呀, 我公司個太子女簡直係一頭野獸 成日同斑staff講, 家陣我係老闆, 我有錢, 係大晒架, 你唔鐘意咪唔好做law ! 郁d又話減人20%人工, cut 人雙糧, 我頂, 第日好景, 個個伙計都唔幫你, 我睇下你點折墜 ! 做人千唔好禁盡呀男人頭老姑婆, 心理完全變態架, 用野獸可形容都唔過份 !

複式洋房

贊成 >.< 一動不如一靜, 去到邊都有同樣事情發生

原文章由 ahli 於 08-10-20 13:56 發表
yes, at this economic downturn, 忍為上策呀,姊妹!

大宅

原文章由 howy 於 08-10-20 13:34 發表

yes, 高層呢排都short short地, 無那那比經理鬧到我喊. 少事化大, 無得罪過佢, 都唔知咩事. 而家經濟又唔好, 明年都唔知點好, 走唔到, 就比經理及金手指同事們係咁暇...

大宅

就快過年啦...忍下啦姐妹!

複式洋房

嘩~ 呢啲咁o既人, 實無運行呀 !!!

原文章由 nonowong 於 08-10-20 16:56 發表

係呀, 我公司個太子女簡直係一頭野獸 成日同斑staff講, 家陣我係老闆, 我有錢, 係大晒架, 你唔鐘意咪唔好做law ! 郁d又話減人20%人工, cut 人雙糧, 我頂, 第日好景, 個個伙計都唔幫你, 我睇下你點折 ...

首頁

尾頁

跳至