自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

前晚我地放衫在windows外曬衫. d 衰人. 拋煙頭在我地
衫架上. 整到件衫有個洞.. 好嬲. 我都唔明點解有d人真係可以甘自私.衰格.. 亂丟煙頭 會容易火災呀.. 佢地都唔理
最衰唔知道邊個. 知道真係報警.

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 passpass06 於 08-10-20 14:42 發表
前晚我地放衫在windows外曬衫. d 衰人. 拋煙頭在我地
衫架上. 整到件衫有個洞.. 好嬲. 我都唔明點解有d人真係可以甘自私.衰格.. 亂丟煙頭 會容易火災呀.. 佢地都唔理
最衰唔知道邊個. 知道真係報警. ...

呢d野真係冇仇報架,所以我從來唔晒衫出去

男爵府

你都唔叫衰丫,我之前屋企露台又係俾人掟煙入黎,燒著左個地拖頭,好彩我老公未訓睇到即刻淋熄左咋,如果唔係大件事喇?

大宅

我有次推住BB車, 一個煙頭掉落黎, BB車頂即該穿O左個洞, 嚇得我呃, 好在開O左個頂, 唔係就燒到個女, D人真XXXXX

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得"long"衫出窗口好危險, d人掉垃圾掉煙頭, 吐口水乜都有架
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

我住果到有d人連餸渣、m巾同埋避太袋都掟落街

複式洋房

係唔係新樓會好d

我真係想知道.係唔係因為我地住舊樓30幾年樓關係
管理差d 就會係甘

請問住新屋苑的. 有沒有遇到甘問題?

真係好討厭d人甘自私

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我從來唔敢晒衫出去!

子爵府

有親戚住新型屋苑有露台,樓上掉未熄煙頭,燒著放响露台盆栽﹔樓下就成日食煙,尤其晚間飯後,二手煙成日攻上黎

珍珠宮

成包屎片丟落街, 在我晾衫架上布上開花都係咁... 真係無仇報架.. 入夜收衫先訓仲好啦...

大宅

我而家租地方都係冇晒衫係出面, 因為都真係好驚d人亂甘掉野出街, 唔好彩掉左去我d衫都死囉. 我媽係全公屋, d人真係咩都會掉出街, 雪櫃都會掉死未.

大宅

原文章由 芝士腸 於 08-10-20 14:56 發表

系呀,真系m巾都試過,都五明d人咁缺得

屋企喺廚房再出d就有個晾衫位,但我地從來都五會晾衫喺嗰度, 一來系間五鐘就有d恐怖垃圾由窗飛入黎,二黎系人地煮飯d油煙會升晒上黎

最無辜系試過比樓下住客嘅喺窗口隔空鬧我地,話d垃圾系由我地屋企掉落去,好彩我媽子都五弱,隔空鬧番佢,話呢度五系淨得我地同佢地二家人住,五好有垃圾就咁肯定話我地,而且我地嗰個位已經用左黎埋雜物,根本五會咁無聊有垃圾袋五掉,專登掉出窗口

禁止訪問

男爵府

原文章由 芝士腸 於 08-10-20 14:56 發表

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 bobo_bo99 於 08-10-20 15:41 發表
我而家租地方都係冇晒衫係出面, 因為都真係好驚d人亂甘掉野出街, 唔好彩掉左去我d衫都死囉. 我媽係全公屋, d人真係咩都會掉出街, 雪櫃都會掉死未.

大宅

真係好憎d咁自私嘅人,我樓上d人都係咁衰,成鬼日掉嘢落嚟,最慶有次掉d唔知係頭髮定體毛落嚟,佢唔可以掉落剷廁所沖咗嘅咩,因為太核突,冇call管理員,點知有次仲離譜到掉個飯盒落嚟,今次我卒之call咗管理員,之後我嬲到將曬衫架d繩都剪埋,你地話呢d人係衰定係變態丫

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

d人真係自私到想打x佢!!!
我今日見到地下lift口大堂貼左張告示,話有人掟墨汁出街搞到人地掠喺出面d衫都係墨汁!
不過墨汁都算小兒科,以前我仲住喺度時(外家屋企)時不時都有人掟d唔知乜鬼落黎,避孕套都有,仲勾鬼住左喺個冷氣機架度,個套裡面仲要有"料",真係核突到

男爵府

我有個朋友仲慘,男人老狗晨早起身返工,比塊M巾掟中個頭,仲要係"痴"住佢d頭髮,嬲到佢死,又無仇報,最蠢就係佢將呢件事話比成班朋友知(例如....我),幫佢發楊光大!

大宅

我都試過經過屋企樓下, 見兩個呀姐洗緊地, 突然有塊M巾從天而降, 兩個呀姐可能見憤晒, 冇咩反應, 反而我就嚇左一跳

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至