跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位知唔知邊度有孕婦的課程上呀?我一堂都未上過呀!因為我決定向廣華生baby~但11月頭先去第一次產檢...因為之前諗住向私家生...所以一直睇私家醫生....
孕婦有咩課程要上架?

男爵府

你去產檢時留意吓有冇D BOARD係貼住D課程嘅資料呀. 我沉日响將軍澳醫院做檢查, 見到佢地POST咗聯合醫院有唔同嘅課程, 仲係星期六下午或平日夜晚, 最適合返工嘅媽媽. 我諗廣華都應該有架.. 你留意吓啦!!

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 16:10 發表
請問各位知唔知邊度有孕婦的課程上呀?我一堂都未上過呀!因為我決定向廣華生baby~但11月頭先去第一次產檢...因為之前諗住向私家生...所以一直睇私家醫生....
孕婦有咩課程要上架? ...

大宅

我聽講廣華係網上book,同埋d額唔多,好快就book晒

複式洋房

咦,咁又幾好bor,我都係排左去聯合醫院生,我同老公咪唔駛特登請假law,我地想留返d假期等bb初出世放長d假湊bb啊!我11月4日(17wk1d)先第一次去聯合檢查,到時睇下有冇得book先。

原文章由 chole16 於 08-10-17 16:52 發表
你去產檢時留意吓有冇D BOARD係貼住D課程嘅資料呀. 我沉日响將軍澳醫院做檢查, 見到佢地POST咗聯合醫院有唔同嘅課程, 仲係星期六下午或平日夜晚, 最適合返工嘅媽媽. 我諗廣華都應該有架.. 你留意吓啦!!

...

子爵府

我上一胎就o係健康院上過兩堂,一堂教同BB沖涼,一堂教餵母乳,仲有好多班,不過我冇上。果時去檢查,姑娘問我上唔上,因為好快滿額,所以要預早book定。

別墅

我聽人講政府個D就唔駛比錢上堂..但私家的要自己比錢上架..係咪架?但係私家的孕婦堂又向邊有得報名?

大宅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-20 04:23 PM 發表
我聽人講政府個D就唔駛比錢上堂..但私家的要自己比錢上架..係咪架?但係私家的孕婦堂又向邊有得報名?

我見護協有d孕婦班

別墅

i am also mid nov 先去廣華第一次產檢.
i also want to know ah

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 16:10 發表
孕婦有咩課程要上架? ...

首頁

尾頁

跳至