跳至

首頁

尾頁

男爵府

吳多泰收左我亞囝,出年入k1,有無同學仔家長係度呀?

男爵府

我都報左呀, 明天才去見呀!
係咪即時知收吾收呀?

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-17 12:26 發表

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

難唔難入呀.... 我都想同阿女try 呢間 ..

interview 問乜呀 ?

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-17 12:26 發表

男爵府

sweetdog,
你小朋友interview成點呀?佢like唔like間學校?唔駛一個星期就收到通知ga la.

zoe,
我覺得佢有d係先到先得,所謂interview只係同小朋友玩下,有另一老師就從旁評估一下,連問家長問題都無,有d人話小朋友就算唔講野都收,但回想我地細細個考幼稚園都係咁啦,邊有話考d乜,有教無類ya ma,不過依家好多學校都好似變左質lu........要多人報,爭崩頭果d先叫好....

我都唔知吳多泰好唔好ga,不過上次去interview感覺唔錯

男爵府

我囝好似吾係好鐘意呢間學校! 佢一入去, 已經想走人啦, 叫佢去戶外玩車都無嘜興趣! 見完老師之後, 都捉左佢出去玩車, 一入番個大堂,又想走人啦!
所以如果收, 都吾知讀吾讀好!
我妹就話我.,係我選比佢, 吾係比佢自已選擇!
請比d意見我! thanks!

uote]原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-20 15:01 發表
sweetdog,
你小朋友interview成點呀?佢like唔like間學校?唔駛一個星期就收到通知ga la.

zoe,
我覺得佢有d係先到先得,所謂interview只係同小朋友玩下,有另一老師就從旁評估一下,連問家長問題都無,有d人話小朋友就算 ... [/quote]

男爵府

sweetdog,
咁你有無報其他學校?你可以帶小朋友去多1-2間,睇下佢個反應,如果間間都係咁,即係唔關間學校事,可能小朋友怕多人之類.
我有報其他,反正都俾左報名費,所以盡量都會去interview,當見識下,不過我亞囝就啱啱相反,間間都話鐘意,唔知真定假
原文章由 sweetdog 於 08-10-20 15:39 發表
我囝好似吾係好鐘意呢間學校! 佢一入去, 已經想走人啦, 叫佢去戶外玩車都無嘜興趣! 見完老師之後, 都捉左佢出去玩車, 一入番個大堂,又想走人啦!
所以如果收, 都吾知讀吾讀好!
我妹就話我.,係我選比佢, 吾係比佢自已 ...

男爵府

咁都係要睇下佢見埋其他先!
呢間可能好快交留位費!

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-20 16:06 發表
sweetdog,
咁你有無報其他學校?你可以帶小朋友去多1-2間,睇下佢個反應,如果間間都係咁,即係唔關間學校事,可能小朋友怕多人之類.
我有報其他,反正都俾左報名費,所以盡量都會去interview,當見識下,不過我亞囝就啱啱相 ...

男爵府

係呀,1/11上午要交$500留位費,同一個上午,我要去mos合一堂同碧濤interview,時間撞到九彩,都未諗掂!!
原文章由 sweetdog 於 08-10-20 16:30 發表
咁都係要睇下佢見埋其他先!
呢間可能好快交留位費!

男爵府

佢收你小朋友是上午定下午呀??
佢好我囝下午, 我吾會consider啦!

2os
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-20 16:39 發表
係呀,1/11上午要交$500留位費,同一個上午,我要去mos合一堂同碧濤interview,時間撞到九彩,都未諗掂!!

別墅

我今日都收到信,下午班,係我自己意願下午班,我會1/11去交留位費啦

別墅

最緊要知道父母心目中的理想學校,還有可接到小學課程,如果唔係到時追到氣喘,小朋友便加慘。

別墅

還有每天上學交通是否方便哩﹗

首頁

尾頁

跳至