自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

利用職權, 平時駛下屬幫自己做私人嘢都不在話下; 上次更叫人於假期幫佢搬屋, 心不吩但都要焗住做啦, 點知去到只有他一人, 一個人搬晒一間屋喎!聽都未聽過!佢就企響度指指點點!
天未光就搭幾十蚊車入東涌, 辛辛苦苦搬足一日, 搬到損手爛腳, 連水都冇樽畀人飲, 唔好話食飯喇; 只講了一句:唔該晒喎, 我約咗人唔得閒, 聽日返工請你食餐勁嘅!翌日就梗係當乜事都冇發生過啦, 仲一D唔好意思都冇; 唔係貪佢餐飯, 講真, 請都唔恨去食; 只係認識到呢個世界賤到咁嘅人都有!
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

畀面勳章

但係你又甘願入去搬既..
係我就話屋企有function..長輩生日...whatever乜都好...講到屋企一定要你必到..唔同得佢搬屋..真係彩佢都有味...
你果個係上司,都唔係佢出糧俾你既...

伯爵府

畀面勳章

有冇 9 菜呀>>>咁無良都得

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 BUNNYLEE 於 08-10-20 16:47 發表
有冇 9 菜呀>>>咁無良都得

大宅

有無搞錯呀!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Giant 於 08-10-20 16:36 發表
利用職權, 平時駛下屬幫自己做私人嘢都不在話下; 上次更叫人於假期幫佢搬屋, 心不吩但都要焗住做啦, 點知去到只有他一人, 一個人搬晒一間屋喎!聽都未聽過!佢就企響度指指點點!
天未光就搭幾十蚊車入東涌, 辛辛苦苦搬足 ...

衰格!

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

朋友都唔好意思啦, 何況只係上司下屬關係, 佢真係好厚面皮

大宅

佢係唔係人黎架比我著我夾埋班同事玩佢一野,彩佢都傻

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我細佬都唔想幫佢的, 不過佢又講埋D乜嘢公司打算裁員呀、老細逼交人呀… 之類嘅說話, 咁驚年尾流流冇咗份工嘛, 咪焗住搬囉。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁似"同事3分親"既黃國立既.............

大宅

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

男爵府

原文章由 herbalcandy 於 08-10-20 17:20 發表
咁似"同事3分親"既黃國立既.............

水晶宮

回覆 #1 Giant 的文章

咁都得, d人真係好意思

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

威逼, 正cheap精:;pppp:
原文章由 Giant 於 08-10-20 17:01 發表
我細佬都唔想幫佢的, 不過佢又講埋D乜嘢公司打算裁員呀、老細逼交人呀… 之類嘅說話, 咁驚年尾流流冇咗份工嘛, 咪焗住搬囉。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Giant 於 08-10-20 16:36 發表
天未光就搭幾十蚊車入東涌, 辛辛苦苦搬足 ...

你上司簡直同王晶筆下嘅賤精無咩分別. 現實生活原來真係有d人以大蝦細攞盡著數.

你下次唔好再幫佢私人嘢啦, 盞自己谷氣

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cheap精:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 Giant 於 08-10-20 17:01 發表

嘩~~ 超賤呀~~
咁乞兒, 用埋d咁嘅理由迫下屬做私人野
叫你細佬寫封信去management告發佢啦
攞埋雙糧花紅, 爆佢大鑊, 然後走人
反正跟住呢d福佳唔會有運行

我覺得佢一定會再有第二次搵笨事件, 叫你細佬唔好理佢講咩, 都要say no啦~

首頁

尾頁

跳至