自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

好媽媽勳章

你係咪買豬肉檯上面果d?
檯上面果d係連皮磅,之後先去皮o架.

如果掛住果d就唔會咁.

不過如果用黎蒸,檯上面果d有小小肥會冇咁"鞋"口.

原文章由 沙沙 於 08-10-20 23:16 發表
今日下午我去大橋街市...對住班馬線個門口..行入去第一行..面向街市既左手第一間買碎肉....
我覺得我好似比人呃...我叫佢比15元瘦肉我...咁佢切左一大一細既肥豬肉我...我話好肥喎..佢話呢D蒸先好食...咁我聲出...我 ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

買絞碎豬,牛肉只會去百佳,因我知街市果d絞碎肉得好少,好多係部機入面...

水晶宮

好媽媽勳章

大橋D豬肉牛肉好搵笨,
我係屯門新墟買$20係大橋既1陪:;pppp: :;pppp:

禁止訪問

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

今日下午我去大橋街市...對住班馬線個門口..行入去第一行..面向街市既左手第一間買碎肉....
我覺得我好似比人呃...我叫佢比15元瘦肉我...咁佢切左一大一細既肥豬肉我...我話好肥喎..佢話呢D蒸先好食...咁我聲出...我 ...
通常會去相熟朱肉擋買,你既情况我實唔比$走人,同我買個樣野有出入,買咗返去都無用
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 朗仔 於 08-10-20 23:22 發表
買絞碎豬,牛肉只會去百佳,因我知街市果d絞碎肉得好少,好多係部機入面...
好多係解凍過d肉,先o甘平,但有d客話家下豬肉無味道,不如買雪藏肉好過,唔洗o甘貴喎
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

屯門新墟D真係好抵買架
我樓下D菜檔個磅都唔知有問題架,
總之屯門買大大袋,大橋買就細袋到驚唔夠食
原文章由 roccomami 於 08-10-20 23:25 發表

係呀!!又唔係好食過人!

水晶宮

好媽媽勳章

屯門我唔會搭車,通常叫老公車我,一係就SHOPPING完CALL老公接我
原文章由 沙沙 於 08-10-20 23:28 發表

去屯門...我遠麻..妳果邊有西鐵快好多...

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 沙沙 於 08-10-20 11:30 PM 發表

係呢..我平時去開X佳買...今日諗住入街市買魚....費事行去超市...咁就拎野... 果舊肉...整肉餅又唔夠...煲粥我諗都見唔到D乜...

元朗太多疑似走私或冰鮮充新鮮豬肉,唔敢買,以前係元朗住時情願推bb車去新元朗中心百x買。
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

原文章由 沙沙 於 08-10-20 23:28 發表

去屯門...我遠麻..妳果邊有西鐵快好多...
去新墟街市又c,好多人話個度d治安好差,又多人又多小偷

子爵府

係咪係間雜貨舖對面?

禁止發言

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至