自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我既情況如下,找未出國既菲傭:

1.有個3歲囡
2.要返工
3.唔識教
4.個囡食野好挑剔,唔肯食
5.囡囡平日也要上課外活動,驚新來既帶危險
個agent說cheerful 及說肯教小朋友既就適合我.但佢力推嗰個菲傭23歲未婚又係排行最細既.我驚佢攪唔掂我個囡,佢話個妹讀護理,可應付.你地點睇?

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 broadband 於 08-10-20 23:31 發表

1.有個3歲囡
2.要返工
3.唔識教
個agent說cheerful 及說肯教小朋友既就適合我.但佢力推嗰個菲傭23歲未婚又係排行 ...

23歲自己都唔知定性未; 未婚 = 無湊小朋友經驗
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

別墅

AGENT D 所謂介紹,聽2成就夠傢喇!
記住佢地都係打份工傢咋,對佢地黎講最緊要係賣出D妹,但簽工人果個係你,到時個工人有咩唔OK,都係你自己受,唔好以為個AGENT會攬上身~!23歲BUN...過到黎香港咪又係去WAN CHAI搵食...你明我講乜啦~

我係你,會搵個:
1. 未出過國打工既BUN BUN
2. 30-35歲
3. 已婚+有至少一個小朋友
4. 排最大要養幾個兄弟姐妹既

仲要記得一定一定同佢做一次PHONE INTERVIEW,SET定幾個問題問佢,要係一D OPEN-END QUESTION,唔好俾位佢答埋D YES/NO ANSWER就過到骨的問題,希望幫到你~

原文章由 broadband 於 08-10-20 23:31 發表

1.有個3歲囡
2.要返工
3.唔識教
個agent說cheerful 及說肯教小朋友既就適合我.但佢力推嗰個菲傭23歲未婚又係排行 ...
最新日韓小公主髮飾...facebook: "Princess Qcute"

別墅

好媽媽勳章

都要睇番個人ok唔ok, 唔可以話廿歲就唔好, 三十歲就ok, 我有個朋友個妹都係廿幾歲未婚, 但係都做得好好, 教得佢個囡好好;我自己個妹三十幾有仔女, compare無佢個咁好。有時請唔請到個好的都係睇下好唔好命水。

珍珠宮

畀面勳章

我就唔會要佢喇.

我o個個, 28歲,第一次黎hk, 係家中既大家姐, 係u grad,讀藥劑學, 個人真係好純品. 夠哂quali啦...

我仔睇醫生, 醫生比既藥, 佢咩都識睇, 話到比你知有冇antibiotics, 邊隻有咩side effect, 真係好似多左半個醫生o係屋企呾.

湊仔呢, 佢都努力去學. 但始終佢未生過仔, 有d野真係唔講佢就唔知要做. 淨係um我個仔瞓, 佢手勢真係唔得, 我一接手, 我個仔唔洗點tum已經瞓喇.

家務呢, 唔係唔肯做, 而係步伐慢過我, 有時真係慶慶地架. 同埋佢可能未熟屋企運作, 好多時要寫note比佢囉.

首頁

尾頁

跳至