潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問有冇人知道假嘢會唔會受潮,因為我有個朋友比咗個lv我,但裡面暗格受咗潮,所以想問吓各位有冇人知道(留嘢)會唔會受潮.

男爵府

原文章由 maggie0315 於 18/10/2008 04:37 PM 發表
想請問有冇人知道假嘢會唔會受潮,因為我有個朋友比咗個lv我,但裡面暗格受咗潮,所以想問吓各位有冇人知道(留嘢)會唔會受潮.

妳"懷疑"朋友比咗個流LV 妳? 定係妳肯定果個係流野???

流野我就唔知~ 因為我未用過! 但我可以話妳知 - 只要個LV 開咗封用過,但如果保存得唔好,就算係真野都內龍都會受潮架! 我媽咪個朋友就試過手袋內龍受潮溶哂痴立立.......mouth:

男爵府

我都試過LV手袋內龍受潮溶哂痴立立.......mouth:

珍珠宮

假野會唔會受潮就真係唔知,
因為我冇用過假野,
但真野就肯定會!

複式洋房

原文章由 mon0307 於 08-10-19 17:24 發表
我都試過LV手袋內龍受潮溶哂痴立立.......mouth:

me too. 係漆皮款試過.

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Yes, my very first monogram bucket is one of these ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

yes, 放得耐係咁, 我幾個L.V.都有你的情況所以都giveup吾買!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

用過既袋 、 或者有濕氣、 全放得唔好 ,

都會有咁既情況出現

男爵府

原文章由 cwlbbs 於 20/10/2008 09:16 AM 發表
yes, 放得耐係咁, 我幾個L.V.都有你的情況所以都giveup吾買!

坦白講~ 妳keep 得唔好先會咁!
keep 得唔好就乜野袋都有可能會有咁既情況,
唔關係咪LV 既事~~~~

大宅

原文章由 Vca 於 08-10-20 19:27 發表

坦白講~ 妳keep 得唔好先會咁!
keep 得唔好就乜野袋都有可能會有咁既情況,
唔關係咪LV 既事~~~~

Hi, V女
想問吓你用過的袋收藏之前會唔會用濕布抹吓佢等佢風乾,加防潮珠然後放入防塵袋?
我而家用緊Hampstead GM,本身有帶筆出街習慣,有一次發現個袋紅色絨布內裡有2條原子筆痕,最慘冇嘢可以抹得甩,個袋仲好新比支筆畫花咗,好心痛呀.
我家有兩隻大烏龜

男爵府

原文章由 chrisunkub 於 20/10/2008 03:25 PM 發表

Hi, V女
想問吓你用過的袋收藏之前會唔會用濕布抹吓佢等佢風乾,加防潮珠然後放入防塵袋?
我而家用緊Hampstead GM,本身有帶筆出街習慣,有一次發現個袋紅色絨布內裡有2條原子筆痕,最慘冇嘢可以抹得甩,個袋仲好新比支 ...

Hi~

唔會用濕布抹~ 只會用乾絨布抹; 每個袋用完後,我會用紙塞好防變形再加防潮珠,然後先入落防塵袋~~~

另外~ 因為我大部份袋都係LV,個個塵袋一樣樣,所以我有本相簿影低咗每個手袋 + 編好哂號碼,每個塵袋外面又貼個號碼~ 咁就容易好多搵袋來用!

我都係用緊Hampstead GM,不過我枝原子筆都係LV,插咗喺記事簿,應該唔會有咁既問題! 唔緊要啦~ 起碼唔係整到外面嘛! 咁妳下次小心d嘞~~~~~

大宅

原文章由 Vca 於 08-10-20 23:49 發表

Hi~

我唔會用濕布抹~ 只會用乾絨布抹; 每個袋用完後,我會用紙塞好防變形再加防潮珠,然後先入落防塵袋~~~

另外~ 因為我大部份袋都係LV,個個塵袋一樣樣,所以我有本相簿影低咗每個手袋 + 編好哂號碼,每個塵袋外面又貼個 ...

V女,
我個袋個金屬牌有個101號碼,知唔知有冇特別意思?
我家有兩隻大烏龜

男爵府

原文章由 chrisunkub 於 20/10/2008 04:32 PM 發表

V女,
我個袋個金屬牌有個101號碼,知唔知有冇特別意思?

金屬牌上果個101,係巴黎位於香榭麗舍大道既Louis Vuitton 旗艦店既地址來架 - "101, avenue des Champs-Elysees, Paris"~

凡有金屬牌既款式,都有依個地址架! 冇乜特別意思~~~

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

hahahaha ~~ all my bags are kept in the same place and with the same dehumidifier nearby......but only the bucket was like that lor ~~ it was strange though I do feel that the reason was "I didn't keep it well".........sigh.........it was super good value for $$ ga ~~ sterling was still low at that time ma ~~

concur with V. Don't wipe with damp cloth......it will do it the other way round.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

This made me think of the original shop at Ave Montaigne ~~

The one with super nice service (I miss the orange juice ar ~~ ) and no need to queue most of the time. They moved it to almost the centre of the avenue.......the original one was super close to Metro station ga ma ~~

The stamping service there was superb too ~~

原文章由 Vca 於 08-10-21 00:48 發表

金屬牌上果個101,係巴黎位於香榭麗舍大道既Louis Vuitton 旗艦店既地址來架 - "101, avenue des Champs-Elysees, Paris"~

凡有金屬牌既款式, ...
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至