自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都唔明...點解d女仔咁喜歡在巴士/地鐵化妝?? 佢地點解唔可以早少少起身?
不過我發現....呢d車上化妝既 "姐姐"通常唔會算係 "靚女"

侯爵府

佢地真係好鬼肉酸.
尋日有個肥版林亞珍, 冬姑頭, 小雲眼鏡, 格仔恤衫, 軍綠色4個骨褲, 坐左係我隔離, 你係絕對諗唔到佢會突然間攞個化妝袋出黎化妝, 又粉底又畫尾, 嚇得我吖!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有d姐姐仔企係度化都得添.
,

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

有次我見到個姐仔係 mtr 裏面查指甲油 tim 呀,真係服咗佢。

男爵府

上車一個樣, 落車又一個樣.

大宅

原文章由 ivory0915 於 08-10-21 10:09 發表
有次我見到個姐仔係 mtr 裏面查指甲油 tim 呀,真係服咗佢。

咁都唔出界

別墅

我都在巴士上見過好多次,個心都係諗點解唔早啲起身在家搞掂個妝!
不過好佩服佢地手好定,架巴士咁'dun'都仍然可以畫眼線! mouth:

珍珠宮

佢地覺得自己, 化完靚女咪得囉

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

我都係咁話, 唔好話劃眼線, 架車咁 chok, 想飲啖水都難, 總知

原文章由 smilingbb 於 08-10-21 10:12 發表
我都在巴士上見過好多次,個心都係諗點解唔早啲起身在家搞掂個妝!
不過好佩服佢地手好定,架巴士咁'dun'都仍然可以畫眼線! mouth:

伯爵府

有次坐火車出九龍,見到有個朦珠眼“美女”係度化妝,佢夾眼睫毛夾左成15分鐘,夾完照鏡,照完又夾。唔知點解我當時好衰甘唸,如果火車突然停一停,佢會唔會成抽睫毛夾曬出黎。

水晶宮

我曾經見過既奇景
在巴士好凳的情況下化晒成個妝, 神乎奇技
在地鐵修眉, 搽指甲
早幾日之嘛, 見有個約七十多歲既呀伯, 在巴士上用電鬚刨剃鬚

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 smilingbb 於 08-10-21 10:12 發表

我正想入黎發表..
我之前朝早搭巴士,係元朗出尖沙咀.都覺得d姐姐係巴士化妝好勁架,佢地可以前半車程係車度瞓,瞓到咁上下就拎化妝品出黎化.又畫眼線咁..架巴士又"dun"都唔會畫到走晒位..最勁既係,佢地可以係佢落車前完成...果下勁丫麻...mouth:

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我見個對情侶仲勁係MTR 食壽司,仲要企係度,用快子果隻, 嚇到我眼都突埋.

另外一次係個小姐帶CON 好犀利 ~~~~~

大宅

今朝就係坐係我隔離位 "姐姐"化妝又夾眼睫毛...yuk 身yuk世 ...我成程都訓唔到都算 ...
佢仲囉支 "香水cream" 出來查手.... d 味勁到成車都聞到 ...真係暈到我一陣陣!
姐姐 ...你可唔可以有些少公德心...早少少起身化妝,出門口前查cream呢

大宅

原文章由 ICbaby 於 08-10-21 10:30 發表
我見個對情侶仲勁係MTR 食壽司,仲要企係度,用快子果隻, 嚇到我眼都突埋.

mtr 食壽司 .... 唔係麻 ...

水晶宮

原文章由 ICbaby 於 08-10-21 10:30 發表

晨早流流在巴士上食排骨飯你見過未丫, 成車都聞到架

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原文章由 catmaymak 於 08-10-21 10:32 發表

mtr 食壽司 .... 唔係麻 ...

我前所未見, 我講比人知話:唔係化 !!!!

侯爵府

原文章由 上校車 於 08-10-21 10:33 發表

晨早流流在巴士上食排骨飯你見過未丫, 成車都聞到架

哈哈, 我係MTR 食SUSHI 都見過, 我信你個盒[排骨飯]喎!!!
因為咩奇人都有~~~~哈哈哈

侯爵府

原文章由 ICbaby 於 08-10-21 10:34 發表

我前所未見, 我講比人知話:唔係化 !!!!

佢係一盒拎走果D, 可能企企下忍唔住, 食掛~~~~

首頁

尾頁

跳至