論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家印印放假就會包頭出街, 我感覺依類係純品d, 不家認為係唔係架?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 大隻仔 於 08-10-21 10:49 發表
我家印印放假就會包頭出街, 我感覺依類係純品d, 不家認為係唔係架?

唔覺! 始終對拒地(yan)個敎派非常不認識,所以・・・・・・・

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原文章由 pollyw 於 08-10-21 10:54 發表

唔覺! 始終對拒地(yan)個敎派非常不認識,所以・・・・・・・

我前工人都會放假時會咁,但唔係次次都係,佢話去去拜神先會,去街就唔會囉,但乖唔乖我諗無一定啩!
我而家個印反而豬肉都會食,佢無信教添,上個月都唔會斎介,雖然對我係方便左,但感覺好似怪怪地咁,你地有無請過食豬肉既印呀?

別墅

我印印做左18個月,我未見過佢包頭,但佢出走後,每次去勞工處同去勞資就次次包頭,我新工人說包頭比人睇她們純品d.
.認住我呀,我會告僱主的.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原文章由 BB囡媽媽 於 08-10-21 11:07 發表
我印印做左18個月,我未見過佢包頭,但佢出走後,每次去勞工處同去勞資就次次包頭,我新工人說包頭比人睇她們純品d.

嘩!係咪包左頭,去到勞工署等d人以為佢係受害個個?咁都比佢諗到,好野

複式洋房

This Sunday, I saw one Indo maid wrapped her head. However, she was make up and kissing with her boy friends at Mcdonald.

Yesterday, I saw her again but dress is very normal to go out to wet market!

How do you think!

別墅

I am not too sure about this.

The yanyan of my son's classmate also wraps her head. She was doing "direct selling" before and is always on the phone/sending sms even with her employer.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我比你地笑死

.............個個都post衰工人相:;pppp: :;pppp: :;pppp: 出嚟
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 2heiBBmama 於 08-10-21 12:08 發表
我比你地笑死

.............個個都post衰工人相:;pppp: :;pppp: :;pppp: 出嚟

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

原文章由 2heiBBmama 於 08-10-21 12:08 發表
我比你地笑死

好哦。。。等大家小心啲,咪捉隻老鼠入屋!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 pollyw 於 08-10-21 10:54 發表

妳好funny

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 amysnlee 於 08-10-21 11:05 發表

我前工人都會放假時會咁,但唔係次次都係,佢話去去拜神先會,去街就唔會囉,但乖唔乖我諗無一定啩!
我而家個印反而豬肉都會食,佢無信教添,上個月都唔會斎介,雖然對我係方便左,但感覺好似怪怪地咁,你地有無請過食豬肉既 ...

我新姐姐又係食豬肉嫁, 佢話食少少

珍珠宮

畀面勳章

I don't think so. I employed a Yan Yan last month, her appearance is very good. But in fact she is a smoker

Finally, I fire her immediately

別墅

原文章由 amysnlee 於 08-10-21 11:05 發表

我而家個印反而豬肉都會食,佢無信教添,上個月都唔會斎介,雖然對我係方便左,但感覺好似怪怪地咁,你地有無請過食豬肉既 ...

我之前果個印印都係食豬肉的喎.不係我叫佢食,係佢話,太太不緊要...

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

我個印來到無耐就食豬肉啦, 都無齊介. 其實佢地好鐘意食野, 尤其甜野 ... 要三番四次提醒佢想食自己去買 ....

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 ANDREAMLEE 於 08-10-21 13:31 發表
都係好的!!!比我哋記住佢個印樣,唔駛踩屎喎

Thanks for your appreciation!! I just learnt it from another om (bb囡媽媽) here!

別墅

好野當然要比各位媽媽分享啦quote]原文章由 2heiBBmama 於 08-10-21 12:08 發表
我比你地笑死

.............個個都post衰工人相:;pppp: :;pppp: :;pppp: 出嚟 [/quote]
.認住我呀,我會告僱主的.

首頁

尾頁

跳至